Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbolj prestižna in inovativna vhodna vrata na svetu so slovenska
| 26. 3. 2019 14:24
Prihodnost vhodnih vrat se piše v Sloveniji. Družinsko podjetje PIRNAR, v svetu znano kot eden najbolj inovativnih proizvajalcev hišnih vhodnih vrat na svetu, je za svetovno inovacijo Theatrica prejel prestižno nagrado Red Dot Design Award.
Ključne besede:     Pirnar vrata    red Dot    nagrada

Svetovna inovacija na področju vhodnih vrat

 

To je le zadnja v seriji mednarodnih nagrad za inovacijo in oblikovanje, ki jih ta najsodobnejša vhodna vrata na svetu pobirajo, odkar so jih prvič predstavili. Theatrica je patentirana svetovna novost, ki prekinja 5000-letno vladavino klasičnih hišnih vhodnih vrat na tečajih. Predstavlja prva brezdotična in popolnoma samodejna hišna vhodna vrata na trgu, primerna za pasivne hiše. Ta masivna naprava, imenovana vhodna stena, se odpira brez kakršnega koli dotika in izključno lastniku. Lastnik ne potrebuje nobenega ključa ali druge naprave, dovolj je le pogled. Sistem za prepoznavanje obraza prepozna lastnika, nato pa odpre in za njim nežno zapre vrata.

 

Theatrica se ne vrti na tečajih, ampak ob odpiranju zdrsne v zidano ali stekleno steno. Lahko izdelana v največjih dimenzijah, tudi kot dvojna vrata, kar poudari vtis odpirajoče se stene. Čista površina vrat, brez vsakega potezala, je lahko poljubno obdelana v lesu, steklu, aluminiju ali kamnu. Presenetljivo je tudi, da je vgradnja teh revolucionarne vhodne stene bolj preprosta kot vgradnja klasičnih vrat.

 

Čudovito. Drzno. Brezkompromisno.

 

To je filozofija podjetja PIRNAR, vodilnega evropskega inovatorja na področju hišnih vhodov. Redno presenečajo s svetovnimi inovacijami, patentirajo lastne tehnologije in prejemajo mednarodne nagrade za inovacije in oblikovanje, med katerimi najbolj blestijo Red Dot Design Award, German Design Award in Architizer A+ Award.

 

Družinsko podjetje PIRNAR, ki je nastal leta 1968 kot rokodelska delavnica, je danes hitro rastoče družinsko podjetje z več kot 200 zaposlenimi, razvito prodajno mrežo po vsej Evropi in strankami po vsem svetu. Prestižni vhodi PIRNAR so eni najbolj občudovanih in brezkompromisno izdelanih vhodov na trgu, ki jih poznavalci prepoznajo po mojstrski natančnosti in ročno dodelanih detajlih, ki jih ni mogoče izdelati strojno. Vodi jih le eno – želja po doseganju popolnosti, zato je vsak vhod, oblikovno in tehnično, izpiljen v mojstrovino.

 

Za ljudi, ki so ponosni nase

 

PIRNAR so vhodi, ki vzbujajo občudovanje, zato so namenjeni zahtevnim lastnikom s prefinjenim občutkom za lepo. Hkrati pa so tudi tehnične mojstrovine, ki navdušujejo ljubitelje inovacij. Med temi seveda najbolj izstopa Theatrica, druge najbolj znane pa so prvo samodejno utopno potezalo na svetu, prvi skriti čitalnik prstnega odtisa, patentirana tehnologija svetlobne gravure in prestižna kolekcija potezal iz žarečega kristalnega stekla.

 

Kakšna je prihodnost vhodnih vrat?

 

Po odgovor ni treba daleč. Poznajo ga v Sloveniji, v podjetju PIRNAR. Serija nagrajenih in patentiranih inovacij kaže, da razvojni oddelek v tem podjetju postavlja mejnike v svetovnem merilu in tlakuje pot, po kateri bodo v naslednjih letih stopali drugi proizvajalci.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del