Quantcast
Radio1_v_zivo


Ptujski Zavod za turizem zapušča direktorica
| 26. 3. 2019 8:25
Gönčeva, je svetu zavoda podala zahtevo za razrešitev
Ključne besede:     Ptuj    zavod    odhod
 Kljub podpori skoraj vseh članov sveta se je direktorica odločila za odstop.
Kljub podpori skoraj vseh članov sveta se je direktorica odločila za odstop.

Katja Gonc o svojem odstopu
PRENESI DATOTEKO
Katja Gonc o svojem odstopu
Očitki na račun direktorice Zavoda za turizem Ptuj Katje Gönc v zvezi z njenim domnevnim vpletanjem v ponudbo komercialnega gostinskega ponudnika v karnevalski dvorani med nedavno končanim Kurentovanjem so  doživeli razplet s sejo sveta omenjenega zavoda. Kljub podpori skoraj vseh članov sveta se je direktorica odločila za odstop.

"Zaradi atmosfere, ki je nastala v zadnjem času, ko vodstvo ustanovitelja, delo zavoda in njegovih zaposlenih vrednoti po kriterijih, ki so subjektivni, politični in pristranski, je nadaljnje delo in doseganje rezultatov, ki smo jim tako predani, oteženo, če ne celo nemogoče," je razloge za odstop pojasnila doslej edina direktorica šele v prejšnjem mandatu ustanovljenega zavoda.

Gönčevi je del javnosti v mestu očital, da naj bi pri na razpisu izbranem zasebnem izvajalcu komercialnega dela programa na Kurentovanju dosegla, da je ponujal le vino njenega brata. Direktorica je sicer že pred festivalom zatrjevala, da enako kot prejšnja leta ni sodelovala pri odločanju o tem, kakšna bo ponudba v karnevalski dvorani, s katero v času Kurentovanja upravlja in komercialni program oblikuje zasebnik.

Predsednik sveta zavoda Andrej Klasinc je po seji povedal, da so ves čas spremljali dogajanje in priprave na Kurentovanje, pa tudi očitke, ki so se pojavili v zadnjem mesecu. Zavod za turizem je po njegovi oceni delal dobro, zato so direktorici do konca stali ob strani. Očitno pa se je po njegovem v zadnjem času ustvarilo takšno okolje, da je bilo delo v obstoječi ekipi nevzdržno.

"Morali bomo poiskati novo ekipo, ki bo zgodbo ptujskega turizma peljala naprej," je dejal Klasinc, ki ne verjame v obtožbe o koruptivnem ravnanju direktorice, saj meni, da je bila proti njej ustvarjena predvsem medijska gonja. Rezultati različnih revizij bodo po njegovem že čez nekaj mesecev to tudi potrdili, saj je bila Gönčeva v času izbire izvajalca celo na porodniškem dopustu.

Ker je direktorica del razlogov za njen skorajšnji odhod pripisala županji Nuški Gajšek, je slednja po današnji seji mestnega sveta povedala, da temu ni tako, saj se je sama prejšnji teden zgolj odzvala na tisto, kar ji je bilo v zadnjem času predstavljeno s strani javnosti. Vse očitke je zbrala in jih predala predsedniku sveta zavoda.

Ob tem je zanikala, da bi kadarkoli na koga pritiskala, naj Gönčevo razreši, še več, čeprav ima občina štiri predstavnike v svetu zavoda, se z njimi pred današnjim sestankom o tej temi sploh ni pogovarjala. "Zgolj predsednika sem seznanila s tem, da mu bom poslala pismo z očitki, ki sem ga prejela," je dejala Gajškova, ki si predvsem želi, da bi zavod za turizem ostal zaupanja vredna inštitucija in da bi delal dobro ter v interesu mesta.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del