Quantcast
Radio1_v_zivo


Bizaren razlog, zakaj je ta nesrečni oče IZGUBIL SLUŽBO! Tega si ni zaslužil
Žalostno | 22. 3. 2019 3:39
Želel je biti pri rojstvu svojega otroka, a direktor tega ni razumel
Ključne besede:     oče    otrok    novorojenček    služba    odpoved    izguba    direktor    razlog    bizarno    porod
Odpustili so ga, ker je želel biti z ženo pri porodu

Lamar Austin je očka iz New Hampshiera, ki so ga iz službe odpustili po tem, ko je dobil otroka in tisti dan ni prišel na delo. Z ženo Lindsay sta pričakovala prvega otroka in odločil se je, da bi rad bil zraven, ko pride na svet.

Bil je bivši vojni veteran in se je zaposlil kot varnostnik v nekem podjetju, kjer je delal en mesec, brez prostih dni. Povedali so mu, da mora biti prve tri mesece brez prestanka pristoten na delu in vedno na razpolago, ko se ga potrebuje, drugače ga bodo odpustili. Lamar je to vzel resno in svoje delo opravljal vestno ter brez težav pokrival vse izmene svojih sodelavcev, ko so ga za to poprosili, dokler ni napočil dan, da postane oče.  

Žena je dobila popadke in bi potreboval uslugo, ki pa mu je žal nihče ni mogel nuditi. Sodelavec, ki bi moral priti na delo je ostal ujet v snežnem metežu in sporočil, da ga ne bo. Lamar pa je že teden dni prej napovedal direktorju, da z ženo pričakujeta otroka in jo bo moral kmalu odpeljati v porodnišnico. Ta mu je odgovoril, da to ne bo možno in bo dobil odpoved, če ga ne bo na delovno mesto.  In Lamarja naslednji dan res ni bilo, saj je odšel z ženo v porodnišnico, kjer je rodila. Dogodek, da dočaka rojstvo otroka in je ob teh trenutkih ob svoji partnerki, mu je pomenil več, kot pa služba. Odločil se je, da ga ne bo na delo, čeprav se je v enem mesecu dokazal, da je pošten, vesten in svoje delo opravlja brez napak - to direktorju očitno ni bilo dovolj in mu je poslal sporočilo: ''Od danes naprej niste več zaposleni pri nas''.

(Ne)srečni novopečeni očka je tako ostal brez dela, a kljub temu srečen in zadovoljen, saj je dočakal najlepši trenutek svojega življenja - rojstvo svojega otroka.

Ko je novica prišla v javnost so se mnogi razburili in dejali, da si česa takšnega ni zaslužil in je direktor pravi pra*ec, ki nima niti kančka sočutja.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del