Radio1_v_zivo


Uporabna vsebina | 16. 3. 2019 10:34
Obožuješ BOUNTY čokoladice? TOLE moraš poskusiti, TORTICA je tako DOOBRA, da jo boš želel pojesti SAM!
Priprava pa je popolnoma preprosta, vsega skupaj ti vzame dobro uro dela!
Ključne besede:     recept    sladko    okusno    dobro    njami    Bounty    torta    peka
Tako je izgledala naša, pa tvoja? Deli fotografijo v komentar!

 

Verjetno si marsikdaj zaželiš, da bi si lahko doma SAM spekel dobro tortico in užival v njej kar doma. No, to je seveda mogoče. Mi smo ti pripravili preprost recept za torto, okus BOUNTY! Ja, prav si prebral. Bounty, kot tiste okusne čokoladice, ki te premamijo v trgovini na blagajni. Priprava tortice je res preprosta, največ časa pa sicer vzame čakanje, da se ohladi biskvit in kasneje še krema. PREIZKUSI recept, svojo tortico pa potem fotografiraj in fotografijo deli v KOMENTAR! 






ČOKOLADNI BISKVIT:
250 g masla, 150 g sladkorja, ščepec soli, vaniljeva aroma, 4 jajca, 60 ml mleka, 40 g kakava, 200 g moke, pol žličke pecilnega praška

Postopek: Zmešaj masko, sladkor, sol vaniljevo aromo in mešaj tako dolgo (z mešalnikom), da postane kremno. Primešaj jajca, lepo počasi. Nato primešaj še mleko, kakav, moko in pecilni prašek in glej, da dobro premešaš. Segrej pečico na 170 °C in razporedi maso v pekač za torto. Peci od 25 do 30 minut, po peki pa biskvit pusti, da se popolnoma ohladi.

 


KOKOSOVA KREMA:
600 g mleka, 120 g sladkorja, 1 žlička vaniljeve arome, 100 g gresa, 200 g kokosove moke, 100 g masla

Postopek: Skuhaj mleko, nato pa zmanjšaj temperaturo štedilnika in vmešaj sladkor, vaniljevo aromo, gres in kokosovo moko. Mešanico na nizki temperaturi mešaj še približno dve minuti. Nato jo odstavi in vmešaj maslo. Kremo nato še toplo premaži čez biskvit in postavi torto za najmanj eno uro v hladilnik.

 

ČOKOLADNA GLAZURA: 200 ml sladke smetane, 200 g črne čokolade

Postopek: Skuhaj smetano in jo odstavi s štedilnika. Nato vmešaj čokolado in mešaj, da se gladko stopi. Polovico čokoladnega preliva nato prelij čez koksovo kremo. Torto postavi na hladno, preostanek čokoladne glazure pa spravi v manjšo posodo in prav tako daj na hladno (lahko tudi v zmrzovalnik za 20 minut). Nekoliko strjeno čokolado nato z vrečko/tubo nanesi kot dekoracijo na torto. Dodaj še bounty čokoladice (prerezane na pol ali na tretjine, da ne zasežejo preveč prostora) - pomagaj si s fotografijo zgoraj!


PA DOBER TEK!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila