Quantcast
Radio1_v_zivo


V javnost prišle NOVE PODROBNOSTI o 21-letni Slovenki, ki si je ODREZALA ROKO! Preveri, kaj naj bi storil njen fant!
Slovenija | 12. 3. 2019 13:39
Goljufija z odrezano roko še vedno odmeva po Sloveniji
Ključne besede:     goljufija    roka    grozljivo    afera
Nove podrobnosti primera goljufije z odrezano roko. (Slika je simbolična. FOTO: Leon Vidic, Delo)

Včeraj je po Sloveniji udarila grozljiva vest, da si je 21-letna Slovenka namerno odrezala roko, zato da bi prejela odškodnino, sedaj pa zgodba dobiva nove razsežnosti in podrobnosti.Po poročanju portala 24ur.com je bila 21-letna Ljubljančanka v partnerskem odnosu z 29-letnikom, ki je bil eden od vpletene peterice v goljufijo. Skupaj naj bi od dekletovega 18. leta živela pri njegovih starših, ki so prav tako osumljeni sodelovanja pri goljufiji.Omenjeni portal tudi poroča, da naj bi bil 29-letnik stari znanec policije. Pred štirimi leti naj bi bil namreč vpleten v streljanje na območju Žalca, ko naj bi med čiščenjem orožja, po nesreči do smrti ustrelil svoje 24-letno dekle. Prav tako naj bi bil vpleten v finančno goljufijo, ko si je sposodil 4.000 EUR, ki jih nato ni vrnil, lagal pa je tudi glede svoje izobrazbe ter se izdajal za policista.


Spomnimo


Konec lanskega leta naj bi četverica osumljencev pri kar petih slovenskih zavarovalnicah sklenila zavarovalne police za življenjsko in nezgodno zavarovanje, nato pa si je januarja letos 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala roko na zajeralni in čelilni žagi. Osumljenci so dogodek skušali prikazati kot nesrečo pri žaganju vej. Poškodovano dekle je bilo odpeljano v klinični center, kjer so ji z operativnim posegom uspeli prišiti odrezano roko.


Nekaj dni kasneje so osumljenci na vseh zavarovalnicah, kjer so sklenili zavarovanja, podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine, a do izplačila ni prišlo, saj so kriminalisti pravočasno ugotovili namero goljufije.

 

Če bi goljufija uspela, bi 21-letnica prejela 383.400 evrov zavarovalnine in še 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti. Glede na sklenjena zavarovanja pa bi v primeru 100-odstotne invalidnosti lahko prejela tudi več kot 1.235.000 evrov zavarovalnine in več 100.000 evrov v obliki mesečne rente.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del