Quantcast
Radio1_v_zivo


Slovensko podjetje Pirnar ne oblikuje samo vhodnih vrat, ampak tudi boljšo prihodnost za vse
| 8. 3. 2019 10:18
Dom, družina in občutek varnosti
Ključne besede:     Pirnar    vrata    prihodnost

Slovensko družinsko podjetje Pirnar velja v svetu za vodilnega inovatorja na področju zasnove, oblikovanja in proizvodnje vhodnih vrat, vendar kljub velikemu svetovnemu uspehu niso pozabili vrednot, ki največ štejejo in predstavljajo jedro njihove dejavnosti – dom, družina in občutek varnosti. Zato velik del svojega delovanja namenjajo dobrodelnim dejavnostim in si tako prizadevajo, da bi te vrednote ohranili tudi v širši družbi.


Uspešni, ker so dobri pri svojem delu, in dobrodelni, ker so uspešni

 

Dobrodelne aktivnosti v podjetju Pirnar potekajo vse leto. Tako ob gradnji vsakega objekta, ki ga krasijo njihova vhodna vrata, del sredstev namenijo Zvezi prijateljev mladine Moste–Polje. ZPM Moste–Polje si skupaj z donatorji prizadeva pomagati socialno ogroženim družinam, da njihovi otroci niso lačni, imajo primerna oblačila in obutev, pridobivajo nujne medicinske pripomočke in zdravila, imajo priložnost doživeti počitnice na morju ali v hribih, odkrivajo in razvijajo svoje talente ter na splošno odraščajo tako, kot si zaslužijo prav vsi otroci tega sveta – čim bolj brezskrbno, srečno in nasmejano.

 

Konec leta obeta boljši začetek za vse

 

Največ dobrodelnih aktivnosti se zgodi ob koncu leta. Takrat spretne roke Pirnarjevih rokodelcev ustvarijo največ razlogov za nasmehe na obrazih otrok. Podjetje Pirnar poleg vsakoletne praznične donacije ZPM MostePolje ob koncu leta sodeluje tudi v projektu Dobrodelni koledar, v okviru katerega tradicionalna poslovna darila nadomestijo s takimi z dobrodelno noto – najmanj 2 € od vsakega koledarja, ki ga Pirnar podari svojim poslovnim partnerjem in kupcem, prejmejo dobrodelne organizacije. Poleg tega so se pri največjem slovenskem proizvajalcu prestižnih vhodnih vrat odločili, da klasične praznične voščilnice zamenjajo z elektronskimi in tako pomagajo naravi, obenem pa denar, ki bi ga sicer namenili za izdelavo in pošiljanje voščil, namenijo dobrodelnim projektom.

 

Pomembno je, da se zavedamo, da smo vsi del iste družbe in da smo vsi odgovorni za njen uspeh. Skupaj smo močni toliko, kot je močan najšibkejši del, zato je lepo videti, da se tudi podjetja, ki so dosegla svetovni uspeh, zavedajo družbene odgovornosti in po svojih močeh pomagajo tistim, ki na svoj uspeh v življenju še čakajo.