Quantcast
Radio1_v_zivo


Znani so dobitniki celjskih grbov
| 7. 3. 2019 10:47
Podelili bodo dva zlata, 3 srebrne, 4 bronaste in dva kristalna celjska grba
Ključne besede:     Grbi    Mestna občina Celje    priznanja    Glasbena šola Celje
 grb
Celjske grbe bodo podelili 11. aprila.

Mestni svet je potrdil trinajst prejemnikov priznanj. Tako bodo letos podelili dva zlata celjska grba, 3 srebrne, 4 bronaste in dva kristalna celjska grba. Podelili bodo tudi dva naziva častni meščan.


Naziva častni občan bosta prejela upokojeni celjski škof Stanislav Lipovšek za širjenje strpnosti, enakopravnosti, sočutja in sožitja med ljudmi in Ivan Grobelnik - Ivo za junaška dejanja v času narodno osvobodilnega boja, širjenje domoljubja in pravičnosti.
Zlata celjska grba bosta letos dobila Glasbena šola Celje za izjemen prispevek h glasbenemu in kulturnemu življenju v Celju in Izidor Krivec za dolgoletno uspešno podjetniško pot in prispevek k razvoju celjskega gospodarstva. Srebrne celjske grbe bodo prejeli Gimnazija Celje – Center za dolgoletno uspešno delo na področju vzgoje in izobraževanja, Edvard Kužner za ustvarjalni prispevek k uveljavljanju slovenske kulinarike v turistični ponudbi in razvoj gostinstva v Celju in Zoran Pevec za izjemno ustvarjalno pot na literarnem področju.Bronaste celjske grbe bodo prejeli Drsalni klub Celje za promocijo tekmovalnega umetnostnega in rekreativnega drsanja v celjski občini, Milan Alašević za umetniško ustvarjalno delo na področju karikature in stripa, Društvo tabornikov Rod II. grupe odredov Celje za 50-letno uspešno delovanje in skrb za aktivno preživljanje prostega časa mladih in Ignac Trobiš za uspešno podjetniško pot.Kristalna celjska grba pa bosta za izjemne študijske dosežke prejela Iza Pavlina in Bernie Bezenšek. Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan Bojan Šrot podeli vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.