Radio1_v_zivo


Mirko Tuš odhaja v pokoj
| 5. 3. 2019 10:42
Mirko Tuš je vodenje skupine Tuš predal sinu
Ključne besede:     Mirko Tuš    Andraž Tuš    Engrotuš    nesreča    hrbtenica
 Mirko tuš
Mirko Tuš si je v hudi nesreči poškodoval hrbtenico.

Ustanovitelj skupine Tuš Mirko Tuš je svoje mesto pri vodenju podjetja predal sinu Andražu Tušu in odhaja v pokoj, kjer se bo popolnoma posvetil dolgotrajnemu okrevanju po težki poškodbi hrbtenice, ki jo je utrpel v hudi nesreči. Andraž Tuš je sicer del podjetja na različnih funkcijah že več let.

 

Po študiju na poslovni fakulteti v ZDA je Andraž Tuš izkušnje v skupini Tuš med drugim pridobival kot direktor marketinga, vzpostavil je trajnostno strategijo podjetja, njegovo področje je bila tudi skrb za tehnološki razvoj podjetja. Kot del vodstvene ekipe bo Andraž Tuš uresničeval dolgoročno zastavljeno strategijo poslovanja skupine Tuš, ki je popolnoma osredotočena na najpomembnejšo dejavnost, to je trgovino.Prva trgovina, ki sta jo odprla Mirko in njegova soproga Tanja Tuš, je bila pod blagovno znamko Tuš odprta že pred 30 leti. Skupina Tuš ima več kot 3100 zaposlenih in v Sloveniji povezuje več kot 100.000 delovnih mest.

 

Finančna uprava je na lastniškem deležu Mirka Tuša v družbi Tuš Holding, ki je edina lastnica Engrotuša, vpisala zastavno pravico zaradi zavarovanja izpolnitve davčne obveznosti v višini 6,53 milijona evrov. S tem mu je tudi prepovedala razpolaganje s tem poslovnim deležem.

 

Medtem ko so se lani pojavile informacije, da naj bi Tuš Holding pod pritiskom bank vložil tožbo proti Mirku Tušu za vračilo okoli 26 milijonov evrov posojil, v družbi to zanikajo in pravijo, da družba proti edinemu družbeniku ni vložila nobene tožbe za vračilo posojila, saj nobena izmed strank doslej ni kršila nobenih pogodbenih določil. Posojilo nikoli ni bilo odpisano in družba ima še vedno terjatev do svojega družbenika, ki jo je ta dolžan povrniti, pravijo in dodajajo, da so bile vse banke upnic ves čas seznanjene z obstojem tega posojila.

 

V Tuš holdingu še poudarjajo, da je skupina Tuš v zadnjih 10 letih bankam na podlagi sporazumov in dogovorov odplačala 300 milijonov evrov.