Quantcast
Radio1_v_zivo


Najbolj zasedeni sta liniji Nova vas in Hudinja
| 4. 3. 2019 12:34
Za Celebus so prodali več kot 5000 vozovnic
Ključne besede:     Celebus    Nova vas    Hudinja    vozovnice    Mestna občina Celje
 Celebus
Celjani so dobro sprejeli mestne potniške avtobuse.

Za Celebus, ki je začel voziti 28. januarja, so do konca februarja prodali 5491 vozovnic.  Od tega 5080 dnevnih vozovnic, 38 tedenskih, 269 mesečnih in 104 letne vozovnice. Najbolj zasedeni liniji sta Nova vas in Hudinja.

 

Največ dnevnih in tedenskih vozovnic je bilo prodanih v glavni pisarni celjske občine, največ mesečnih in letnih pa na prodajnem mestu koncesionarja - podjetja Nomago. Celjska občina bo v sodelovanju s koncesionarjem tudi za javni potniški promet vzpostavila mobilno aplikacijo, prek katere se bo možno registrirati in kupiti vozovnico, hkrati pa bo mobilna aplikacija omogočala spremljanje lokacije avtobusov in bo alternativa uporabi brezstične kartice oziroma vozovnice.

 

Novi javni potniški promet je v Celju zaživel 28. januarja. Vrednost celotne naložbe, ki je vključevala tudi nakup desetih mestnih avtobusov, je znašala tri milijone evrov ter je bila delno podprta z nepovratnimi sredstvi EU in države.Novi potniški promet poteka na petih linijah. Prihodi avtobusov na linijah ena, dve in tri so na 20 minut, na liniji štiri na 40 minut, na liniji pet pa na eno uro. Prva linija je z mestnim središčem povezala sosesko Ostrožno, druga sosesko Nova vas, tretja Hudinjo, četrta linija gre mimo celjskih nakupovalnih središč, peta pa pelje do Starega gradu.Dnevna vozovnica stane en evro, tedenska pet evrov, mesečna 15 evrov in letna 100 evrov.Za dobro pridobitev se je po oceni celjske občine izkazal tudi javni sistem izposoje koles Kolesce. Kljub nižjim temperaturam Celjani Kolesce precej uporabljajo tudi pozimi. Električna kolesa so sicer začasno pospravljena, kmalu pa jih bodo vrnili na postaje.Februarja je bilo 1232 najemov koles, novih uporabnikov pa je bilo 78. Januarja pa so zabeležili 865 najemov in 29 novih uporabnikov. Povprečno trajanje najema je bilo 12 minut.