Quantcast
Radio1_v_zivo


Povečala si je prsi, nato pa drama! Mislili so, da je le v stresu. Poglej si, kaj je naredilo z NJENIM TELESOM
OMG/WTF | 27. 2. 2019 8:01
''Začela sem načrtovati svoj pogreb in se hotela posloviti od treh hčera''
Ključne besede:     liza    hanks    kirurg    prsi    povečava    drama    zdravje    smrt    povečanje    bakterije
Liza je šla skozi pravi pekel in obžaluje dan, ko si je povečala prsi

Pisalo se je leto 2016, ko si je američanka Liza Hanks, pri 31-letih dala povečati prsi, saj se je po rojstvu treh otrok njeno telo spremenilo in si je želela povrniti samozavest, kar pa je kasneje močno obžalovala.Le nekaj ur po operaciji so se ji pojavili nenavadni simptomi in čutila je, da nekaj ne bo v redu. Ko se je zbudila, je videla se megleno, oči je imela čisto krvave, kar pa so zdravniki pripisovali anasteziji. Tudi sama je v to verjela, a se stanje ni izboljšalo in le še poslabšalo.Operacija se je kasneje res izkazala za zelo napačno potezo, ki jo je stalo skoraj življenja. Nenadoma so se ji začele pojavljati težave, kot so izguba las, poslabšanje vida, po koži je dobila rdečico, izpuščaje, intoleranco na hrano, motnje s prebavo, shujšala pa je skoraj 20 kilogramov. Pomislila je, da ima alergijo na kakšno hrano, za to je začela z uporabo steroidnih krem, jemanjem antibiotikov, pripisali pa so ji tudi več spanca, manj stresa in spremembo prehrane. Večkrat je morala na urgenco, ker nič od naštetega ni pomagalo, zdravniki pa nikakor niso mogli odkriti vzroka. Testirali so jo za avtoimunske bolezeni, a so bili rezultati negativni.
Zdravniki iz njenega mesta so bili zbegani, saj je šlo za precej skrivnosten primer in niso mogli odkriti razloga njenih težav. Vpletlo se je celo več sto znanstvenikov na medicinskih fakultetah, ki česa takšnega še niso videli. 

Nihče od njih ni pomislil, da so za to krivi prsni vsadki, zato vzrokov niso iskali tam. Kar leto in pol je trpela neznosne bolečine, ko je eden od zdravnikov le pomislil na to, da so morda za vse krivi njeni silikoni. In res. V prsnih vsadkih so odkrili 40 kemikalij, ki so ji povzročale alergijske reakcije. Na koncu je njeno zdravje tako opešalo, da je pomislila celo na smrt in v glavi je že začela načrtovati svoj pogreb in to, da se bo morala posloviti od svojih treh hčera. ''Zdelo se mi je kot, da gorim od znotraj. Bolečina je bila nepopisljiva in prepričana sem bila, da bom umrla,'' se spomija Liza. Liza je bila obupana, zato je odšla do kirurga in ga prosila, da naj ji odstrani vsadke, a tega ni želel storiti. Rekel ji je, da nima nikakršnih dokazov, da vsadki povzročajo njeno slabo počutje. Ni prenehala vztrajati, saj so bile bolečine nevzdržne in sčasoma je njen kirurg privolil v odstranitev, vendar je morala poseg plačati sama. Po operaciji se je njeno stanje začelo izboljševati. Sedaj je odločena, da bo o bolezni prsnih vsadkov govorila na glas in druge ženske opozorila na možno tveganje.Lize ni nihče od kirurgov opozoril, da so bili tovrstni prsni vsadki v ZDA prepovedani med leti 1992 do leta 2006, saj se je pojavila skrb, da bi lahko počili, iztekali v krvni obtok in povzročali avtoimunske bolezni in raka. 

Niti ni bila seznanjena s tem, da mehki, gumijasti vsadki, ki so vstopili na trg leta 2012, niso bili testirani in preučeni, kako novi materiali in kemikalije vplivajo na človeško telo. Ni vedela, da so FDA tožili zaradi domnevnega skrivanja stranskih učinkov prsnih vsadkov. 


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del