Quantcast
Radio1_v_zivo


Poslavljala sta od umirajoče hčerke, ko se v 30 minutah zgodi nekaj, česar si zdravniki ne znajo razložiti
WOW | 25. 2. 2019 3:26
Deklici Belli so bili šteti dnevi, nato pa se po čudežu njeno zdravje izboljša
Ključne besede:     starši    otrok    slovo    bolezen    čudež    umiranje    deklica    smrt    zdravniki
Mislila sta, da umira, ko se je zgodil preobrat

Zakonca iz Londona Francesca in Lee More Williams si nista nikoli mislila, da bo njuna hčerka zbolela tako, da se bosta morala od nje posloviti. In na počitnicah v Španiji se je zgodilo ravno to. Deklica je nenadoma zbolela in začela se je njuna najhujša nočna mora.18-mesečna deklica je začela izgubljati lase, zato starša nista odlašala, prekinila dopust, odletela nazaj v London in jo hitro odpeljala v bolnišnico. Zdravniki so jo pregledali in ugotovili, da je deklica hudo bolna. Na njenih možganih so našli kup nepravilnosti, ki pa niso napovedovale nič dobrega. Njeno stanje se je začelo drastično slabšati in na koncu je prišlo do tega, da so jo morali priklopiti na respirator, saj ni bila več zmožna dihati sama. Ugotovili so, da ima redko bolezen, ki prizadene enega na 60 tisoč otrok. Njeno telo je trpelo za pomanjkanjem vitamina B12 in ga ni bilo zmožno proizvajati samo, njene celice pa so bile tako poškodovane, da se niso bile zmožne noramlno razvijati. 

Zdravniki so čez nekaj tednov staršema sporočili, da so deklici šteti dnevi in ne morejo storiti ničesar več. Williamsova sta obstala in v trenutku se jima je sesul svet. Misel, da se bosta morala posloviti od svoje hčerke je bila nepredstavljiva. In tako se je družina še zadnjič zbrala okoli njene postelje, da bi se od nje poslovila. Še zadnjič sta se jo želela dotakniti in biti ob njej ob zadnjih urah njenega življenja, ki ga je komaj dobro začela živeti.

''Držal sem jo v rokah in čutil, da odhaja. Čakal sem, da še zadnjič zadiha in potem bo konec. Njena rokica je postajala vse bolj mahlava, brez moči ...'' se s solzami v očeh spominjanjen oče, ko se pol ure kasneje zgodi nepričakovan preobrat.

''Bila je čisto nemočna, potem pa me je kar naenkrat močno zgrabila, se začela premikati in jokati ... '' Dekličino stanje se je v hipu spremenilo in se začelo počasi izboljševati. Zdravniki si ne znajo razložiti tega pojava, zato so to poimenovali kar čudež. 


Bella z bratcem Bobbyjem

''Očitno si je želela živeti in ob neizmerni opori družine, veliki meri ljubezni zbrala toliko moči, da je premegala bolezen,'' je dejal eden od zdravnikov. 

Pet mesecev kasneje je deklica počasi okrevala in začela normalno živeti. Njeno zdravje se iz dneva v dan bolj izboljšuje, začeli pa so ji rasti tudi lasje.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del