Quantcast
Radio1_v_zivo


Spodbujanje podjetništva
| 20. 2. 2019 8:38
Javni razpis bo objavljen predvidoma marca
Ključne besede:     Velenje    občina    razpis
 Lani je občina za spodbujanje zagona podjetij in zmanjšanje brezposelnosti 23 podjetjem sofinancirala naložbe.
Lani je občina za spodbujanje zagona podjetij in zmanjšanje brezposelnosti 23 podjetjem sofinancirala naložbe.

Velenjska občina bo letos za spodbujanje podjetništva namenila 100.000 evrov, javni razpis za dodelitev teh sredstev pa bo objavljen predvidoma marca. Občina tako subvencionira najemnine poslovnih prostorov, spodbuja socialno podjetništvo ter spodbuja projekte, pomembnih za razvoj mestnega središča, so sporočili z občine.

Lani je občina za spodbujanje zagona podjetij in zmanjšanje brezposelnosti 23 podjetjem sofinancirala naložbe v višini dober milijon evrov, s pomočjo katerih bodo ustvarili 13 novih delovnih mest.

Za dodatno spodbudo in večjo konkurenčnost je občina znižala komunalni prispevek. Zaradi spodbude k večji konkurenčnosti, razvoju gospodarstva in podjetništva oz. investicij v industrijo in podjetja je decembra leta 2016 sprejela spremenjen odlok o programu opremljanja za obstoječo komunalno opremo in merilih za odmero komunalnega prispevka.

Ta odlok določa 50-odstotno oprostitev plačila komunalnega prispevka za gradnjo poslovnih in upravnih stavb, stavb za storitvene dejavnosti, industrijskih stavb in skladišč, stavb za rastlinsko pridelavo ter stavb za rejo živali.

Velenju četrto leto zapored deluje tudi uspešen podjetniški inkubator za razvoj startup podjetij tako v Šaleški dolini kot tudi v savinjsko-šaleški regiji. Na pobudo velenjskega župana Bojana Kontiča dve leti deluje tudi Klub podjetnikov Savinjsko-šaleške regije.