Quantcast
Radio1_v_zivo


Zaradi glavobola odšla spat in padla V KOMO! 4 dni kasneje se zbudi in pogleda zraven sebe: ''TO NI RES! ZMOTILI STE SE!''
OMG/WTF | 19. 2. 2019 12:20
Zbudila se je iz kome in izvedela, da je mama
Ključne besede:     ebony    koma    glavobol    rojstvo    nosečnost    bolečina    najstnica    šok
Padla v komo in 4 dni kasneje rodila!

18-letna Ebony Stevenson se je 2. decembra odpravila v posteljo, saj je čez cel dan imela intenzivne napade glavobola. Mami je potožila, da jo res
močno boli glava in da se bo odpravila spat, ta pa jo je še prej pospremila do kopalnice, da bi ji dala tableto. Ebony se je nenadoma zrušila na tla in padla v komo, zato je mama hitro poklicala reševalce, ki so jo odpeljali v bolnišnico.

V bolnišnici so ugotovili, da trpi za boleznijo imenovano preeklampsija*, stanjem, ki nastane le v nosečnosti. Mama je začudeno pogledala zdravnike, saj je bila prepričana, da njena hči ni noseča, ker ji ni zaostajala menstruacija, ni imela slabosti in niti trebuha, ki ga imajo nosečnice. 

*Preeklampsija je stanje, ki nastane le v času nosečnosti. Nekateri simptomi preklampsije so na primer visok krvni pritisk in proteini v urinu, zgodi se ponavadi po 20. tednu nosečnosti.


Imela hude glavobole, padla v komo in 4 dni kasneje rodila

Mami so rekli, da ni časa za razlago in da bo morala njena hči takoj roditi. Opravili so carski rez in dojenčka spravili na svet kljub temu da je bilo dekle v komi.

Za Ebony pa je sledil šok 4 dni kasneje, ko se je 6. decembra zbudila iz kome in izvedela, da je postala mama. 


Imela je dve maternici, v eni se je skrival dojenček, ki ga je nosila v križu

''Spomnim se, da ko sem se zbudila iz kome in končno odprla oči, so mi sestre povedale, da imam otroka. Še preden sem se zavedala njihovih besed, so mi hčerko položile na prsi. Bila sem zmedena in prestrašena,'' je dejala 18-letnica pri kateri so kasneje ugotovili, da ima kar dve maternici in se je v eni izmed teh skrival dojenček, zaradi česar ni imela tipičnih nosečniških znakov. 


Bolezen preeklampsija, prizadene eno na 3.000 žensk

''To, da se zbudiš iz kome in izveš, da imaš otroka je nenavaden občutek, ki ga ne znam opisati. Vse se mi je zdelo neresnično in rekla sem jim, da to ni moje, da to ni res in da so se zmotili. Otrok si nisem želela imeti vsaj še 10 let. Bila sem zaskrbljena, saj se na otroka nisem pripravljala in nisem bila še zrela za materinstvo. Vendar se zavedam, da je zdaj otrok tu in moram zanj poskrbeti. Čeprav se je vse zgodilo nepričakovano, ne bi spremenila ničesar in mala Elodie je postala moj svet''.


Ebony se je hitro sprijaznila s tem da je mama in

Čez teden dni je Ebony skupaj s hčerkico zapustila bolnišnico in ob pomoči mame Sheree (39) in babice Geraldine (56) začela živeti popolnoma drugačno življenje, kot ga je bila vajena. 


Hčerko je poimenovala Elodie

Danes je deklica stara 2 meseca, je zdrava in pravi čudež. Ebony se počasi privaja na to, da je mama, čeprav ji še vedno ni čisto jasno. Pravi, da je trenutno na prvem mestu materinstvo, a da se bo posvetila tudi študiju, ki naj bi ga začela ta mesec na športni fakulteti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del