Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Jezerskem odpira vrata butična Vila Planinka
| 15. 2. 2019 6:56
Podjetnik Marjan Batagelj je v vilo Planinka investiral okrog 3,5 milijona evrov
Ključne besede:     Marjan Batagelj    Vila Planinka    butični turizem    Jezersko    hotel    sobe
Za noč v eni od 23 sob bo treba odšteti v sezoni tudi do 600 evrov.

Pred slabima dvema letoma je podjetnik Marjan Batagelj kupil zapuščen Hotel Planinka in napovedal popolno prenovo. Obljubil je, da bo predstavil edinstven primer butičnega turizma, ki bo v Slovenijo pripeljal najbolj petične goste. Danes Vila Planinka v idilični dolini sredi Jezerskega še pred odprtjem vzbuja zanimanje največjih svetovnih medijev in postavlja zgled trajnostnega turizma.
 
JEZERSKO – slovenski Davos
Drzne napovedi Marjana Batagelja so v slovenski javnosti vzbudile številne pomisleke. Toda zgodovina turizma na Jezerskem sega že v 16. stoletje, ko so v dolino pod Grintovcem prihajalizdraviliški turisti in ljubitelji planin. Zaradi edinstvene narave in ugodne gorske klime so kraj kmalu označili za slovenski Davos. Vila Planinka, kot se nam predstavlja danes, izhaja iz tistega, kar ima ponuditi narava, ki jo obdaja. Zrasla je na vrtu štirih energetskih točk, ki so jih že pred stoletji odkrili domačini. Obdana je z neokrnjenim gozdom, izvirom zdravilne jezerske slatine in skoraj 1000 različnimi vrstami divjih rastlin. Med njimi najveličastnejša izjemno redka in zaščitena vrsta divje orhideje lepi čeveljc.
 
VILA, ki živi z naravo
V pravljicah, kakršno slika tudi pokrajina Jezerskega, že živijo dobre vile. Zato v krajino niso posegali z novogradnjo, pač pa so v okolju prepoznali potencial propadajoče zgradbe in se z Vilo Planinka zavezali k trajnostnemu pristopu. Z natančno opredelitvijo  »zero waste« strategije, zaposlovanjem lokalnih prebivalcevsodelovanjem z okoliškimi kmetijamilokalnohrano in pristopom, ki v sicer luksuznem hotelu zavrača moderno tehnologijo, dokazujejo, da je butičnost »minimalizem interierja in razkošje eksterierja«.
 
LUKSUZ, ki se ga ne zavedamo
Iz narave so vzeli najboljše, kar nam ponuja, in iz domačih avtohtonih materialov zgradili Vilo. Gostje, ki bodo prihajali k njim, bodo luksuz našli v neokrnjeni naravimiru in jasnem pogledu na zvezdnato nebo. V nobeni od 23 sob zato ne boste našli elektronskih naprav, ki bi motile pomirjujoče energije v vili. V stenah ni napeljav, ki bi sevale. Vila Planinka je kraj preporoda
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del