Radio1_v_zivo


Njen sin SE JE SMEJAL po več ur na dan in je mislila, da je le DOBROVOLJEN! Ko je izvedela razlog za njegov smeh, ji je zastal dih
Žalostno | 4. 2. 2019 10:57
Zdravnik je ugotovil, da ima tumor
Ključne besede:     deček    smeh    smejanje    tumor    mama    operacija    sin
Deček se je smejal po 17 ur na dan, ko je mama izvedela kruto resnico, da ni samo vesel, temveč hudo bolan

Ed in Gemma Young sta živela brezskrbno življenje, do trenutka, ko sta izvedela, da je z njunim sinom Jackom nekaj narobe. Deček se je namreč od rojstva naprej nenehno smehljal, a temu nista nikoli posvečala prevelike pozornosti, saj sta bila mnenja, da gre za dobrovoljnega in srečnega otroka, ki se pač rad smeje. A sta se močno motila. 


Jack se je smejal tudi po 17 ur na dan in vsi so bili mnenja, da je izredno vesel 

Ko sta z možem ugotovila, da se Jack brez prestanka smehlja tudi po 17 ur na dan in da zaradi tega tudi težje spi, ju je na domu obiskala patronažna sestra, ki jima je svetovala, da čimprej obiščeta zdranvika, saj njegovo obnašanje ni normalno. Gemma je upoštevala njen nasvet in sina takoj naslednji dan odpeljala v bolnišnico na pregled.


Gemmo je njegov smeh začel skrbeti, ko včasih ponoči zaradi tega ni spal

''Nikoli nisem sumila, da bi bilo z njim karkoli narobe, saj se je razvijal čisto normalno, kot njegovi vrstniki. Normalno je razvijal govor, rad je jedel, se brez težav učil hoditi, se igral, razen to, da se je nenehno smehljal, kar pa se mi sprva ni zdelo čudno. Saj veste, da vsak starš rad vidi, da je njegov otrok srečen in tako sem bila prepričana, da takšen moj sinko je ... en mali srečko''.Zdravnik ga je pregledal in opravil izvide, da bi ugotovil, kaj se dogaja.''Vaš sin ima na možganih redki benigni tumor, ki povzroča epileptične napade, ki pa so videti, kot da se nonstop smehlja,'' se spominja zdravnikovih besed mama, ki je zastal dih, ko je izvedela, da je sin hudo bolan.

''To je bilo najdaljših in najhujših 10 ur v mojem življenju. Roke so se mi tresle in mislila sem, da ne bom preživela,'' je dejala Gemma, ki je v čakalnici čakal, da zaključijo operacijo, ki je trajala celih 10 ur. ''Počutila sem se krivo in zelo slabo, da kot mama že prej nisem ugotovila, da z njim nekaj ni v redu, saj se mi je zdelo, da je moj sin le srečen otrok,''
je potožila mama, ki pa si je na koncu močno oddahnila, saj je uspešno prestal opreacijo in je danes zdrav. Od operacije sta minili že dve leti in deček nima nikakršnih težav. Zdravniki pravijo, da je Jackov primer ni prav pogost in starši zelo težko prepoznajo, da je z otrokom kaj narobe, zato se velikokrat čutijo krive, da tega niso ugotovili že prej. Otrok namreč nima navzven nikakršnih težav, ki bi pokazale, da je z otrokom nekaj hudo narobe, razen to, da se lahko neprestano smehlja ali joče.