Quantcast
Radio1_v_zivo


Sprehodi pod morjem
| 31. 1. 2019 11:12
V Slovenskih Konjicah se je začel 11. festival Sprehodi pod morjem
Ključne besede:     Slovenske Konjice    festival    Sprehodi pod morjem    film
 festival
Festival letos gosti nekaj izjemnih znanstvenikov, podvodnih fotografov, filmarjev in mladih umetnikov.

Z današnjimi dopoldanskimi filmskimi projekcijami za šolarje in upokojence se je v Slovenskih Konjicah začel tradicionalni 11. mednarodni festival podvodnega filma in fotografije Sprehodi pod morjem. Dogodek bo tudi letos gostil nekaj izjemnih znanstvenikov, podvodnih fotografov, filmarjev in mladih umetnikov iz različnih koncev sveta.


Tradicijo preteklih festivalov bodo vse do sobote nadaljevali s filmskimi projekcijami, razstavama podvodne fotografije in otroških likovnih del, odprtimi projekcijami filmov, pa tudi strokovnimi predavanji v okviru mini simpozija o potapljanju.Osrednji del dogodka bo sobotni Večer zmagovalcev. Na njem bodo lahko obiskovalci videli najnovejšo ponudbo iz svetovne podvodne produkcije in v kratkih pogovorih spoznali izjemne osebnosti, ki so jih letos privabili v Slovenske Konjice. Večer zmagovalcev se bo v soboto  začel ob 18. uri, na koncu pa bodo razglasili zmagovalni film po izboru občinstva in avtorju podelili velikega kristalnega konjička.

 

Letošnji festival hkrati posvečajo dvema izjemnima človekoma, ki sta se v letu 2018 od njih poslovila in pričela pisati nove zgodbe - Stracimirju Gošoviću, sicer pobudniku sodobne podvodne in hiperbarične medicine na področju nekdanje Jugoslavije, ter Marko Krašovcu, dobitniku zlate Hassove nagrade.Sprehodi pod morjem bodo med drugim gostili večkrat nagrajeno kanadsko podvodno snemalko in direktorico fotografije, Nathalie Lasselin, sicer jamsko in tehnično potapljačico, predavateljico, inštruktorico in vodjo arktičnih ekspedicij, ki je hkrati članica Hiše slavnih potapljačic in Kraljevega geografskega združenja.V Slovenijo prihaja britanska promotorka in inštruktorica tehničnega potapljanja najvišjih kategorij Gemma Smith, ki je v komaj 27 letih dosegla več kot si lahko večina potapljačev le želi. Kot hči dveh arheologov jo zanimajo predvsem razbitine ladij, zato je bila že vodja številnih potapljaških ekspedicij.Gost festivala bo tudi italijanski podvodni fotograf Pasquale Vassalla, prejemnik priznanj in nagrad z vsega sveta, vključno s prestižnim zlatim priznanjem na največjem svetovnem festivalu v Marseillu leta 2011.Prihajata eden najboljših portugalskih podvodnih fotografov Rui Guerro in avstrijski fotoreporter, poklicni podvodni fotograf in morski biolog Wolfgang Pölzer, slovenske barve pa bo letos zastopal eden najpomembnejših slovenskih podvodnih fotografov in snemalcev Andrej Natlačen.

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del