Quantcast
Radio1_v_zivo


Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo
| 30. 1. 2019 12:57
Promocija Maribora je tudi Zlata lisica
Ključne besede:     Zlata lisica    promocija    Maribor
V času Zlate lisice je pripravljeno bogato dogajanje tudi v mestu.
V času Zlate lisice je pripravljeno bogato dogajanje tudi v mestu.

V pričakovanju smučarskega tekmovanja za 55. Zlato lisico, ki bo ta konec tedna potekalo na Mariborskem Pohorju, se polnijo hoteli in druge namestitvene zmogljivosti v Mariboru in okolici. Na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje ocenjujejo, da bodo do konca tedna dosegli 100-odstotno zasedenost.

Za obiskovalce so tako kot prejšnja leta pripravili večerno zabavno dogajanje. "V času Zlate lisice je pripravljeno bogato dogajanje v mestu, kjer bo v četrtek na Trgu Leona Štuklja nastopila glasbena skupina Šank rock, v petek pa Prismojeni profesorji bluesa. Med obema koncertoma bo potekalo javno žrebanje startnih številk za naslednji dan," je pojasnila pomočnica direktorice zavoda Vesna Horvat.

V petek in soboto, ko bosta potekali smučarski tekmi, bo zavod za turizem postavil stojnico pod Pohorjem, kjer bodo obiskovalci lahko dobili dodatne informacije o ponudbi in dogajanju v mestu. "Prav tako smo z digitalno kampanjo poskrbeli, da so z dogodkom seznanjeni tudi v Avstriji, na Madžarskem, na Hrvaškem in v Srbiji. Digitalna kampanja je potekala preko Facebooka in Instagrama," je še povedala Horvatova.

Na Zlati lisici bodo informatorji zavoda za turizem delili nalepke v obliki srčka, s katerimi bodo pozivali obiskovalce, da objavijo fotografije z dogajanja na družbenih omrežjih s ključnikoma #IfeelsLOVEnia in #VisitMaribor. S tem želijo v okviru kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija (STO), prispevati k večji promociji mesta Maribor, destinacije Maribor - Pohorje in prepoznavnosti Slovenije.

Organizatorji tekmovanja poleg tekmovalcev in njihovih ekip, novinarjev in snemalcev pričakujejo še več tisoč obiskovalcev. Med drugim naj bi v petek prišlo pod Pohorje okoli 2000 otrok, ki se bodo tekmovanja udeležili v okviru športnega dne in navijali za slovenske smučarke na čelu z domačinko Ilko Štuhec. Vstopnice za odrasle obiskovalce stanejo deset, za mladino pa pet evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del