Radio1_v_zivo


''Kaj je s tabo, punca? Imaš MENTALNE TEŽAVE?!'' Pravijo ljudje lepotici Hannah, ko vidijo njenega fanta
Ljubezen in odnosi | 31. 1. 2019 9:48
Ljubezen ne izbira po videzu, temveč po tem, kar čutiš
Ključne besede:     Hannah    Shane    par    invalid    bolezen    ljubezen    bolnik    lepotica
Hannah in Shane sta skupaj že 3 leta

Američan Shane Burcaw se je rodil s spinalno mišično atrofijo, genetsko, progresivno in pogosto terminalno boleznijo, ki prizadene bolnikovo sposobnost hoje, požiranja in tudi dihanja, veliko pa jih umre že pri zgodnjih letih. A njegova usoda je drugačna, saj ima danes mladenič že 26 let in je dokaz, da se da kljub hudi bolezni živeti lepo ter uživati življenje vsako minuto.In tako je pred tremi leti njegovo življenje dobilo še večji smisel. Spoznal je prelepo Hannah Aylward. Hannah ga je videla na posnetku v enem izmed intervjuju, ga kontaktirala in takoj sta začela navezovati stike. Kmalu sta spoznala, da sta si všeč in začela razmerje. Kar dve leti sta hodila na daljavo, zadnje leto pa sta začela živeti skupaj, ko se je Shane priselil k njej.
 


Skupaj sta nerazdružljiva in počneta vse, kar počnejo zaljubljeni pari. Hodita na zmenke, kosila, v kino, potujeta in se veliko crkljata. Ko se pojavita v javnosti, veliko ljudi misli, da je Hannah njegova negovalka in so precej šokirani, ko izvejo, da je njegovo dekle. Na ta račun sta slišala že marsikakšno pikro izjavo, kot je recimo: ''Kako je lahko tako lepo dekle, s takšnim fantom? Mar ima mentalne težave?'' A se na tovrstne komentarje požvižgata in živita tako, kot jima paše.
''Spomnim se, ko je do mene prišla neka ženska, položila roke name in me pogledala z žalostjo v očeh, češ, bog daj temu fantu srečno življenje. Pogledal sem jo nazaj in ji rekel: Zakaj? Jaz že imam srečno življenje.'' je povedal Shane, ki želi, da ga vsi obravnavajo, kot normalno osebo in ne kot bolnika. Veliko jih celo misli, da je mentalno zaostal ali da je na stopnji majhnega otroka, vendar ni res. Njegovi možgani so čisto normalno razviti, stvari dojema tako, kot vsak odrasel človek, ima smisel za humor, je prijazen in neverjetno optimističen. 

S svojim razmerjem želita ljudem pokazati, da ni nič narobe, če je nekdo v družbi drugačen in izstopa. Hannah pravi, da ljubezen ne izbira po videzu, temveč po tem, kako nekdo čuti. Skupaj snemata tudi videe in jih objavljata na Youtube kanalu, da ljudem prikažeta njuno skupno življenje.

Oglej si njun video: