Quantcast
Radio1_v_zivo


Govorili so ji, da je V STRESU zaradi šolskih obveznosti in da zato RADA SPI ... Kruta resnica jih je prizadela!
Žalostno | 30. 1. 2019 10:19
''Mislila sem, da le rada spim ... resnica me je šokirala''
Ključne besede:     stres    operacija    srce    presaditev    študentka    utrujenost    spanje    smrt    zdravje
Mislila je, da je le utrujena in neprespana, a je bila resnica hujša

22-letna študentka Charlotte Carney iz Northwicha je pred petimi leti začela opažati, da je strašansko utrujena in ne zmore opravljati vsakodnevnih obveznosti, kot so učenje, druženje s prijatelji ali gledanje televizije. Že zjutraj, ko se je zbudila, je čutila, da se ni dovolj naspala in ni zmožna biti pokonci, zato je včasih spala tudi po 20 ur na dan. 

Odločila se je, da končno obišče zdravnika, ki jo je pregledal in ji dal močna zdravila, ta pa so se v roku treh mesecev izkazala, da ne delujejo. Takrat je bil čas, da stvari resneje vzamejo pod drobnogled in ugotovijo za kaj gre. Opravili so nekaj pregledov in ugotovili, da stvar v resnici hujša, kot so mislili -  bila je v smrtni nevarnosti.

Charlotte je nujno potrebovala transplantacijo srca


Simptomi omejevalne kardiomiopatije vključujejo utrujenost in dispnejo s fizičnim naporom


Kar tri mesece je čakala na transplantacijo srca, saj niso našli primernega darovalca. ''Čutila sem, da se mi izteka čas. Občutek, da ne boš preživel je nepopisen,'' je dejala Charolette, ko so ji čez nekaj dni sporočili, da so zanjo le našli pravo srce. 
''Spominjam se, da mi je bilo iz dneva v dan hujše in nikakor nisem uspela ostati budna. Bila sem tako zelo utrujena, da bi cele dneve le spala. Družina sploh ni pomislila, da je kaj narobe z mano, saj so vedeli, da so študijska leta utrujajoča in da od nekdaj rada spim, zato se niso preveč ozirali na to''.
Pristala je na operacijski mizi, kjer pa je imela le 20 % možnosti preživetja
, saj je šlo za težko operacijo. Po operaciji je bila 6 dni v komi in po 4-ih tednih ležanja v bolnišnici, je počasi prišla k sebi, začela normalno funkcionirati in je lahko odšla domov. Počasi se je privadila na življenje in začela pisati diplomo iz forenzične psihologije ter jo uspešno dokončala. 
''Ne morem verjeti, da je končno mimo in lahko normalno živim. Prvič v življenju imam tople noge in normlano barvo obraza, saj sem bila zaradi slabokrvnosti nenehno bleda,'' je povedala Charlotte, ki je danes hvaležna vsem zdravnikom in svojemu kardiologu ter organizaciji darovanja rganov, ki so jo ohranili pri življenju. Od tega dogodka naprej, se je tudi sama vpisala za donatorko organov po smrti, saj želi tudi ona pomagati drugim, tako kot so oni njej.

Želi pa k temu povzati vse, ki so še neodločeni, da bi postali darovalci ogranov, saj je to nekaj, kar lahko reši življenje in nikoli ne veš, kdaj boš ti tisti, ki bo potreboval pomoč.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del