Quantcast
Radio1_v_zivo


Denar za oder
| 29. 1. 2019 9:55
Velenjska občina je dobila šest milijonov evrov za prireditveni oder in prostor
Ključne besede:     Denar    Velenjsko jezero    prireditveni prostor    oder
 oder
Z deli ob Velenjskem jezeru, kjer bodo uredili velik prireditveni prostor in oder, bodo začeli jeseni.

Na velenjski občini so prejeli sklep Ministrstva za okolje in prostor o sofinanciranju projekta prireditveni oder in prostor ob Velenjskem jezeru v višini šest milijonov evrov. Od tega podpora projektu s strani EU znaša 4,8 milijona evrov, država pa bo prispevala 1,2 milijona evrov. Celotna vrednost projekta je 8,8 milijona evrov.


Preostala sredstva do vrednosti celotnega projekta bo zagotovila velenjska občina, ki bo z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra trajnostno sanirala degradirano območje v izmeri več kot 46.000 kvadratnih metrov.Glede na to, da je finančna konstrukcija za projekt že znana, bodo na občini začeli s postopki za pripravo razpisov za izbiro izvajalcev. Gradnja naj bi bila končana prihodnje leto."S pomočjo sofinanciranja bomo še letos na območju ob Velenjskem jezeru začeli z izgradnjo velikega prireditvenega odra in prostora, ki se bo razprostiral na kar 46.090 kvadratnih metrov in bo omogočal izvedbo večjih dogodkov, festivalov in koncertov za več kot 30.000 obiskovalcev. Projekt je zasnoval velenjski arhitekt Rok Poles," so navedli na velenjski občini.Prireditveni prostor bo lociran na degradiranem urbanem območju, ki je nastal kot posledica rudarske aktivnosti. Gre za t.i. zelenico med Velenjsko plažo, Belo dvorano, Restavracijo Jezero in naseljem Kunta Kinte ob jezeru. Prireditveni oder v izmeri 2375 kvadratnih metrov bo lociran v obstoječem objezerskem prostoru, kjer je bilo nekdaj turistično jezero antropogenega nastanka, ki je že leta zasuto.V sklopu infrastrukture je predviden tudi servisni objekt z javnimi sanitarijami, pisarno turistično-informacijskega centra, delavnico, garažo za vozila za vzdrževanje prireditvenega prostora, prostorom za agregat in skladiščnimi prostori površine 586 metrov ter podporno okolje za razvoj in izvajanje novih produktov s področja družabnega dogajanja in rast turističnega sektorja.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del