Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred spanjem na Facebooku spremenila profilno sliko, naslednje jutro doživela nočno moro! Danes ne upa iz hiše!
OMG/WTF | 18. 1. 2019 10:34
''Mislila sem, da bom umrla''
Ključne besede:     par    pretep    zobje    čeljust    profil    facebook    slika    sprememba    bolnica    nasilje    profilka
29-letnico pretepel, ker je zamenjala profilno sliko

Lois Ashton iz Liverpoola je delila svoje grozljive fotografije po tem, ko jo je zdaj že bivši fant, Andrew McNair pretepel tako močno, da ji je čisto izmaličil obraz, pristala pa je tudi v bolnišnici. Izbil ji je tri zobe, ji zlomil čeljust in ji zadal več modric po celotnem obrazu in to le zato, ker je spremenila profilno fotografijo.

''Udaril me je tako močno, da sem zob čutila v nosu'' se spominja neljubega dogodka 29-letnica, ki mora danes nositi umetne zobe in se soočati s težkimi travmami. To je na njej pustilo tako velike posledice, da si ne upa več iz hiše in se je zatekla v varno hišo. 


Pretepel jo je, ker je zamenjala njuno skupno fotografijo na Facebooku

''Na začetku je bil tako prijazen in dober do mene, čez nekaj mesecev pa se je čisto spremenil'' je povedala Lois, ki pa udarce od Andrewa ni prejela prvič, ampak se je že zgodilo v preteklosti, a nikoli tako hudo. Spominja se, ko jo je enkrat počil po licu, potem pa mu je bilo žal. Kasneje jo je klical, jokal po telefonu in se ji opravičeval, da se to ne bo več ponovilo. Zaljubljena je bila vanj in mu slepo verjela.


Njuno skupno sliko je spremenila s svojo in doživela nočno moro!

Decembrskega večera pa se je vse spremenilo

Lois je šla ven s prijateljicami, kar mu ni bilo čisto povšeči. Rekla mu je, da najbrž ne pričakuje, da ga bo povabila zraven, saj je ženski večer in bi se rada podružila s prijateljicami. Ni je poslušal in šel zraven.

''Vedela sem, da je ljubosumen. Sedele smo v lokalu za mizo, on pa je sedel za drugo in buljil v nas. Obnašal se je tako čudno, a se nisem menila zanj in nadaljevala večer s prijateljicami''. Po koncu jo je prijateljica povabila, da bi druženje nadaljevali pri njej doma, zraven pa je povabila tudi Andrewa. Povabilo je zavrnil in ji rekel, da jo bo počakal doma. Vse je potekalo dobro, do naslednjega jutra, ko je prišlo do krvavega dogodka. 


Andrew je dobil 36 mesecev zapora

Lois se je vrnila domov z druženja in tisti večer pred spanjem na telefonu spremenila profilno fotografijo. Sliko, kjer je skupaj z Andrewjem, je spremenila s sliko, kjer je gor samo ona. Nikoli si ni mislila, da ji bo ta slika spremenila življenje v nočno moro. 

Naslednji dan je Andrew stopil do nje in začel kričati nanjo, zakaj je umaknila njuno skupno sliko. Skušala mu je dopovedati, da ni nič narobe, a je ni poslušal in jo udaril. Zbežala je ven čez vrata, do sosedov in prosila za pomoč ... nihče je ni slišal.

''Prišel je za mano in me začel tepsti. Tepel me je na ulici, a kot zanalašč ni bilo okoli nobenega. Bila sem na kolenih in si z rokami prekrivala glavo. Ni pomagalo. Tepel me je z vso močjo - po glavi, obrazu, ušesih. Vse je bilo krvavo ...''''Od takrat naprej nisem več ok. Imam napade panike, bojim se zapustiti hišo, bojim se moških. Vedno se bojim, ko moram stopiti ven, saj me je pretepel zunaj pred hišo, pa mi nihče pomagal,'' se spominja Lois, ki danes živi v varni hiši, tam pa bo vse dokler si ne opomore. S svojo zgodbo želi ozavestiti vse, ki se bojijo spregovoriti o nasilstvu in zlorabi ter jim pomagati, da zberejo pogum in delijo svoje zgodbe s svetom.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del