Quantcast
Radio1_v_zivo


Posvojila fantka, ki ga ni hotel nihče! 27 let kasneje pa je izvedela kruto resnico
Žalostno | 15. 1. 2019 10:26
Jordan ji je rešil življenje s tem, ko ji je daroval ledvico
Ključne besede:     fantek    posvojenost    ledvica    mama    smrt    rešitev    darovanje    deček    jordan
Posvojila otroka, ki ji je 27 let kasneje rešil življenje

Ingeborg Mclntosh iz Arizone je več let zapored skrbela za več kot 120 otrok v rejništvu, jim nudila brezpogojno ljubezen ter toplino. Čeprav velikokrat ni bilo lahko, so ji otroci ves trud povrnili s hvaležnostjo in ljubeznijo, ki je niso imeli od staršev.

Eden izmed otrok, pa ji je še posebej prirasel k srcu in ga je želela posvojiti. To je bil Jordan. Začelo se je v 90-ih letih, ko se je kar štiri leta borila zanj po sodiščih, da ga je lahko uradno posvojila in končno postala njegova mama.


Posvojila otroka, ki je 27 let kasneje rešil življenje

Njegova biološka mama namreč ni želela, da ga posvoji družina belcev, ampak črncev. Ker pa črnih staršev niso mogli najti, je Jordan končno pristal pri Ingeborg, kamor je tudi spadal. ''Spominjam se, kako so ga namestili v moje naročje in vanj sem se zaljubila na prvi pogled,'' je dejala Ingeborg,''je del naše družine, pa naj kdo reče karkoli''.

A ker nesreča nikoli ne počiva, je Ingeborg lani izvedela novico, da ji ledvice ne delujejo dobro in bo potrebovala presaditev, drugače ne bo preživela. Ko je Jordan izvedel za to, da njegova mama umira, je nemudoma ukrepal, brez, da bi ji to povedal. Vpisal se je kot možni donator za darovanje ledvice, prestal teste, ti pa so poakzali, da je ustrezen. 


Ingeborg okreva in je opreacijo prestala nadvse uspešno

Ko je izvedela, da je donator njen posvojeni sin, je bila presenečena, a hkrati močno zaskrbljena, zato ni želela sprejeti ledvice in ogroziti sinovega zdravja na račun svojega. Ampak Jordan se ni dal in pri tem vztrajal. 


Jordan ji je s tem pokazal hvaležnost, da ga je vzela k sebi in ni ostal sirota

Pred operacijo sta bila nervozna oba, a se je kasneje izkazalo, da so bili vsi strahovi odveč. Jordan je rešil mamo in pokazal, da je med njima prav posebna vez, ki jima je ne more odvzeti nihče. 

''Ko sem bil še otrok, je zame storila ogromno. Nekega dne sem ji to želel vrniti in ji pokazati, kako zelo jo cenim. To je bil pravi trenutek, da to storim, saj sem čutil, da je to prav''
je povedal Jordan po operaciji.