Quantcast
Radio1_v_zivo


Podpisana sponzorska pogodba za izvedbo 55. Zlate lisice
| 11. 1. 2019 9:54
Letošnje tekmovanje bo sicer 1. in 2. februarja, kar je nekoliko pozneje kot običajno.
Ključne besede:     Zlatalsiica    Maribor    smučanje
 Misli organizatorjev so kot vsako leto znova usmerjene v napovedi vremenoslovcev.
Misli organizatorjev so kot vsako leto znova usmerjene v napovedi vremenoslovcev.

Generalni sekretar organizacijskega komiteja 55. Zlate lisice Srečko Vilar o tem, ali je mogoče napovedati tekmo.
PRENESI DATOTEKO
Generalni sekretar organizacijskega komiteja 55. Zlate lisice Srečko Vilar o tem, ali je mogoče napovedati tekmo.
Organizatorji tradicionalne 55. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju so podpisali sponzorski pogodbi z generalnim pokroviteljem omenjene tekme alpskih smučark za svetovni pokal Zavarovalnico Sava in pokroviteljem veleslalomske tekme Novo KBM.

Novost letošnjega dogodka je tudi ta, da bo veleslalomska tekma potekala že v petek, slalomska pa v soboto. Čeprav bo torej prva tekma na delovni dan, pa si organizatorji obetajo večji obisk s strani šolskih skupin, pričakujejo pa tudi še več gospodarstvenikov in drugih obiskovalcev.

Kot je ob tem poudaril generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar, mariborska tekma tudi letos ostaja del Kluba 5, ki povezuje največje in najbolj tradicionalne tekme svetovnega pokala. Tudi zato skušajo še naprej obdržati osnovno rdečo nit dogajanja na tako uglednih tekmah, ki vključuje četrtkovo in petkovo javno žrebanje štartnih številk na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta hkrati potekala koncerta skupin Šank rock in Prismojeni profesorji bluesa.

Vilar je ob tem pojasnil, da je do selitve tekem na petek in soboto sicer prišlo predvsem zaradi dejstva, da je letošnja lisica tik pred svetovnim prvenstvom v švedskem Areju, uradni dan za odhod na omenjeno prizorišče pa je nedelja.

Misli organizatorjev so kot vsako leto znova usmerjene v napovedi vremenoslovcev, saj si ne želijo, da bi tekmo znova morali seliti drugam, tako kot lani, ko jo je gostila Kranjska Gora. Že takrat so se po končanem dogodku lotili analize stanja, posledica tega pa je nov pristop, med drugim nabava novega sistema zasneževanja s strani upravljavca smučišč.

To je po Vilarjevih besedah že vidno tudi na snežnem stadionu, ki sicer še ni v celoti pripravljen na tekmo, je pa tik pred tem, da bo. Tudi zato si že zdaj obetajo odlični tekmi, celo več, s Smučarsko zvezo Slovenije načrtujejo, da bi v tednu pred snežno kontrolo, ki bo 23. januarja, tako ženska kot moška ekipa pri njih opravili nekaj treningov.

Sicer pa je do tekme še več kot tri tedne, zato je po Vilarjevih besedah še nemogoče stoodstotno zagotoviti, da tekma v Mariboru bo. Je pa glede na trenutno stanje optimističen in dodaja, da v tem trenutku ne načrtujejo rezervnega načrta, s čimer so se pred kakšnim mesecem še ukvarjali.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del