Quantcast
Radio1_v_zivo


Če si LASTIŠ teh PET LASTNOSTI, potem si PAMETEN/A!
Zanimivo | 5. 1. 2019 4:19
Ni dovolj samo ena, tokrat moraš imeti vseh PET!
Ključne besede:     lastnosti    inteligenca    pamet    neverjetno    glasba    mačka    pes    raziskave
Sedaj lahko preveriš, če si res pameten/a!

 

Si že kdaj reševal test inteligence, da bi izvedel, ali spadaš med pametne ali ne? No, baje sploh ni potrebno reševati tega testa. Dovolj je že, če si lastiš teh pet lastnosti. Raziskovalci so namreč dokazali, da so ljudje, ki ustrezajo tem petim lastnostim nadpovprečno pametni.

1. VELIKO RAZMIŠLJAŠ

Dokazano je bilo, da so ljudje, ki stalno o nečem ali o kom razmišljajo, bolj pametni. Ti ljudje vedno premislijo, preden sprejmejo neko odločitev, prav zaradi tega so njihove odločitve pogosto pravilne. Pametni ljudje se tudi ne zavedajo, da so pametni in pogosto sami sebe glede tega podcenjujejo.

 

2. GLASBA TI JE BLIZU

So te starši v mladosti poslali v glasbeno šolo, kjer si se učil kakršnegakoli inštrumenta? To je dobro. Dokazano je bilo namreč, da se med učenjem nekega inštrumenta razvijajo kognitivne veščine. Kdor igra inštrument, mora zraven vsaj od začetka veliko razmišljati. Dokazano je tudi, da imajo otroci, ki se prostovoljno odločijo za igranje nekega inštrumenta, nek poseben dar.


 

3. SI INTROVERTIRANA OSEBA (bolj zazrta vase, uživaš v ožji skupini ljudi)

Mogoče si prav zaradi tega včasih videti čudno, deluješ precej nervozno.  A študije iz razvojnega centra v Denverju so pokazale, da imajo takšni ljudje najboljše ideje, zelo hitro dojemajo svet okoli sebe, njihov IQ pa je večji od povprečja.

 

4. SI ZABAVEN

Smešni in zabavni ljudje naj bi imeli višji inteligenčni kvocient od povprečja. Kako so to ugotovili? Raziskave so opravili na 4.000 prostovoljcih. Ti so morali najprej rešiti test inteligence, nato pa so dobili nalogo, da morajo sestaviti zabavne tekste, ki bi jih bilo moč uporabiti tudi v komedijah. Ugotovili so, da so najpametnejši ljudje napisali najbolj zabavne tekste.5. DOMA IMAŠ MAČKO

Dokazali so, da so lastniki mačk bolj inteligentni od lastnikov psov. Lastniki mačk so običajno polno zaposleni, imajo več aktivnosti. Zato je objasnilo popolnoma enostavno: Mačka na splošno potrebuje manj pozornosti, kot pes. Ljudje, ki so veliko časa v službi, si tako raje omislijo mačko.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del