Quantcast
Radio1_v_zivo


FOTKA, KI DVIGUJE PRAH! Poglej si, dekle od pasu navzdol ... V središču Vatikana storila nekaj, zaradi česar jo je odpeljala policija
OMG/WTF | 4. 1. 2019 11:09
Manekenka Marisa se je slekla že v več kot 50-ih državah
Ključne besede:     Marisa    slikanje    golost    vatikan    policija    papež    cerkev    dekle    manekenka
Marisa Papen pravi, da želi ''uničiti'' tabuje o goloti v javnosti

Belgijka Marisa Papen si pa upa! Je manekenka in model, ki jo navdihuje to, da se slika gola na različnih lokacijah, po vsem svetu. Najbolj jo privlačijo države, ki so še vedno precej zaprte in bogaboječe, ko gre za golo žensko telo. Takšne države ji predstavljajo velik izziv, sploh, ko na javnem mestu odvrže vsa oblačila in zapozira gola.

''Sem umetnica svodobneda duha in dvijega srca,'' pravi zase in dodaja, da ji največji izziv predstavljajo tiste države, kjer je golota še vedno velik tabu. Nekaj tednov nazaj se je s svojim fotografom odpravila na sveti sedež oz. uradno prebivališče papeža in v središču, natančneje na trgu Svetega Petra posnela gole fotografije, ki so marsikoga precej zmotile. 


Po ulicah Vatikana je gola nosila križ, medtem, ko so se mimo nje sprehajale družine z otroki 

Uspelo jima je posneti kar nekaj kontroverznih fotografij, dokler je niso zagledali policisti, jo uklenili in odpeljali, kar pa se ni zgodilo prvič. Mariso so že večkrat uklenili, ko je kršila red s tem, da se je na neprimernih mestih slikala gola.


Gola je sedela na bibliji in takole pozirala

Policija se ji je obesila za vrat tudi v Turčiji in Egiptu, ko se je gola slikala zraven piramide v Gizi. Oblačila vedno odvrže na neobičajnih mestih in tam, kjer je največ ljudi ter najbolj prepovedano, da bi razkazoval svoje intimne predele. Gola se je slikala že v več kot 50-ih državah in ne misli odnehati. Ko jo vprašajo, zakaj to počne, jim odgovori, da zato, ker v tem uživa, ljubi drugačnost, kot prvo pa ima rada ''svete'' kraje zato, ker je proti cerkvenemu sistemu in temu, da cerkev uči preprostosti, duhovniki in papeži pa živijo razkošno ter imajo veliko denarja.''Žalosti me, da nekateri ljudje živijo v veliki revščini, pomanjkanju, nimajo hrane, strehe nad glavo, medtem, ko cerkveniki živijo  razkošno, v tako velikih sobanah, odetih v zlato. Kaj, ko bi vrata odprli vsem, ki nimajo ničesar? Učijo nas, da moramo pomagati ubogim in jih sprejeti v svoj dom, zakaj tega ne naredijo oni?!'' V ta namen se je odločila protestirati tako, da se slikal gola pred vsemi svetimi kraji.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del