Quantcast
Radio1_v_zivo


NORA NOČ? TAKO boš najhitreje pozdravil/a MAČKA!
LOL | 1. 1. 2019 2:29
Nenavadni načini, kako priti k sebi po prekrokani noči
Ključne besede:     maček    alkohol    novo leto
Nekaj nasvetov, kako preživeti prvega letošnjega mčka.

Juhu, srečno novo leto! Ok, ne bomo se več drli, verjamemo, da te boli glava. :) 

 

Je bila silvestrovanje veselo, nepozabno in predvsem pijano? Sedaj pa sledi najbolj grozni del  - presneti maček ter obžalovanje, da smo pregloboko pogledali v kozarec. Tu je nekaj nasvetov, kako hitro in uspešno premagati glavobol, slabost ter utrujenost.

 

 

1. HRUŠKE IN HRUŠKOV SOK

 

 

 

 

 

Študijo so opravili v Avstraliji in dokazali, da naj bi ravno hruška Nashi preprečila mačka. Profesor Manny Noakes, direktor raziskave na oddelku za prehrano in zdravje na Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization je povedal: ''Hruške imajo veliko vpliva na količino alkohola v krvi takoj po vnosu alkohola v kri.''

 

 

 

2. BELUŠI

 

 

 

 

V raziskavi iz leta 2009 so raziskovalci ugotovili, da aminokisline v beluših povečajo hitrost celic, ki delajo na razgradnji alkohola. S tem se prepreči škoda, ki nastane zaradi strupenih stranskih učinkov. Beluši torej pomagajo pri hitrejši razgradnji alkohola v telesu.

 

 

 

3. TELOVADBA (OMB, resno?)

 

 

 

 

 

Nedavna študija na British Jornual of Sports Medicine je pokazala, da naj bi že najbolj osnovna  tedenska vadba potencialno preprečevala nekatere škodljive posledice pitja alkohola. Po mnenju raziskovalcev raziskava ne kaže na to, da vadba popolnoma izniči učinke alkohola, ampak pokaže, kako zelo je pomembna telesna aktivnost za naše splošno počutje in zdravje.

 

 

4. INGVER

 

 

 

 

 

Ingver vsebuje cink, magnezij in krom, kar pomaga preprečiti mrzlico, vročino in čezmerno potenje, poroča Medical Daily. Prav tako lahko pomaga pri zmanjševanju bolečin in vnetij. Če pa imaš hudega mačka, pa si privošči ingverjev čaj, ki ti ga bo pomagal omiliti.

 

 

5. PIRE KROMPIR

 

 

 

 

 

Gastroenterologi pravijo: ''Uživanje pire krompirja pred konzumiranjem alkohola pomaga preprečiti mačka.''

Pri tem ne gre za ''delanje podlage,'' ampak, če vnesemo mastno hrano pred pitjem alkohola, bo ta v črevesju upočasnila praznjenje želodca, tako da tudi pijača ne bo hitro zapustila želodca. Kaj to pomeni? Ne boste hitro pijani in to lahko pomeni milejšega mačka. Za Daily Mail je to povedal Nick Read, gastroenterolog in medicinski svetovalec.

 

 

6. COCA - COLA

 

 

 

 

 

Tudi Sprite je odlično zdravilo za mačka, vendar ga Coca Cola premaga. Neslavna pijača je iz kokinih listov, ti pa imajo veliko antioksidantov in kofeina, ki pomaga pri glavobolu.

 

 

7. MASTNA HRANA

 

 

 

 

 

 

Zanimivo je, da tvoje telo kliče po tem, kar potrebuje. Mastna in nezdrava hrana je bogata z maščobami, kar pomeni, da je energijsko bogata. Ko si zmačkan, hrepeniš po cheeseburgerju. Čeprav je nezdrav, ga tvoje telo v takšnem stanju potrebuje.

 

Meso: Meso ima veliko B vitamina, ki deluje kot katalizator pri uničevanju alkohola v tvojem sistemu.

Jajca in slanina: Hitro pripravljena omleta z majonezo je odlična, ker je polna proteinov in maščob.

 

 

8. VODA!

 

 

 

 

 

Spijte jo čimveč, saj je vaše telo dehidrirano zaradi prevelike količine vnosa alkohola.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del