Quantcast
Radio1_v_zivo


Napadi na dijake v Celju
| 17. 12. 2018 10:31
Mladoletnik iz Kosova je ustrahoval celjske dijake
Ključne besede:     Mladoletnik    Kosovo    dijaki    nasilništvo    PU Celje
 orožje
Mladoletnik iz Kosova je na spletu objavljal svoje fotografije z puškama Kalašnikov.

Zaradi suma nasilništva, hude telesne poškodbe in izsiljevanja so celjski policisti  konec prejšnjega tedna ovadili mladoletnega državljana
Kosova.  V začetku decembra so bili namreč obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova  napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala. Pri tem so enega od njiju  tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici.


Celjski policisti so ugotovili še, da je eden od napadalcev, v času od septembra do konca novembra, najmanj enega mladoletnega dijaka v šolskih prostorih in v okolici šole tudi izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je dijak večkrat izročil manjše količine denarja. Ta isti nasilnež iz Kosova pa je na družbenem omrežju celo objavljal fotografije z orožjem in dijake tako še dodatno ustrahoval ter si jih na ta način podrejal.


"Pri obravnavi tega primera smo bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah, in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila. Oba so takrat lažje poškodovali," je pojasnila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje in dodala, da so dobri dve leti nazaj v Celju obravnavali več primerov nasilništva nad mladoletnimi osebami. Takrat so ovadili 20 letnega državljana Kosova, ki so ga kasneje izgnali iz Slovenije. Od takrat, pa do tega primera zdaj, pa sicer niso zabeležili izstopajočih primerov nasilja med mladimi.Mladoletnega tujca so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Nasilništva, Hude telesne poškodbe in Izsiljevanja privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za kaznivo dejanje Nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji Izsiljevanje in Huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni.Ob tej priložnosti policisti poudarjajo, da je vsako nasilno dejanje, tako verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno, zato bodo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. „Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji, v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči,“ še pravijo na policiji. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del