Quantcast
Radio1_v_zivo


TRIKI, da te KAP: "Kako hudiča si lahko z NOGAVICO pomagam pri ZAMRZNJENIH STEKLIH?"
Nasveti in triki | 14. 12. 2018 3:53
Potrebuješ nogavice, vrečke za zmrzovanje in celo domači kis
Ključne besede:     kis    led    avto    mraz    sneg    zima    težave    nasveti    triki
Ti čiščenje stekel ne diši preveč?

Zima je tu in čeprav ni še čisto povsod snega, nam zmrznjen avto povzroča kar nekaj preglavic. Zmrznjena stekla, težko odpiranje vrat, pa po vrhu vsega še zmrznjena ključavnica? In to ravno takrat, ko se nam nekam mudi. Te težave lahko odpraviš s hitrimi in učinkovitimi triki.

 

 

ODMRZNI STEKLA S KISOM IN VODO

 

Zjutraj se želiš čim hitreje odpeljati, a ti zmrznejna stekla povzročajo preglavice. Da bi jih kar se da hitro odtajal, ne potrebuješ metati denarja stran, ampak imaš vse doma pri roki. Vzemi kis in vodo, ter ju zmešaj v razmerju 3:1. Nato vse skupaj nalij v posodo, ki ima pršilo in poškropi steklo.

 

 

 

 

BRISALCE ODENI V NOGAVICE in s tem prepreči, da zmrznjejo in se ti zlepijo na stekla ter poškodujejo.

 

 

 

 

NIMAŠ STRGALA ZA LED? V res skrajnem primeru si pomagaj z bančno kartico (ne drgni preveč, da je ne zlomiš) ali pa si pomagaj s plastično kuhinjsko lopatico (nujno mora biti plastična, da ne poškoduješ stekla)

 

 

 

 

 

ZMRZNJENA KLJUČAVNICA zna biti težava, a jo lahko hitro rešiš. Na ključavnico ali na ključ nanesi razkuževalec za roke ter malce počakaj da se odmrzne. Če ne pomaga, pa lahko poskusiš tudi s tem, da ključ segreješ z vžigalnikom in ga potisneš takoj v ključavnico.

 

 

 

 

 

Še ena rešitev za zmrznjene ključavnice je tudi WD-40.

 

 

 

 

 

STRANSKA OGLEDALA POKRIJ Z VREČKAMI za shranjevanje hrane in prepreči, da ti ogledala ne zamrznejo.

 

 

 

 

ZMRZNJENA VRATA AVTOMOBILA nikakor ne moreš odpreti in ne veš niti, kako bi se tega lotil. Na gumo okoli vrat nanesi sprej (lahko si pomagaš kar s kuhinjskem oljem, ki ga lahko naliješ v razpršilo). 

 

Pomaga tudi, da gumijasto tesnilo namžeš s silikonskim oljem ali vazelinom. Ženske pa si lahko pomagajo tudi s pudrom v prahu, ki ga potreseš po tesnilu okoli vrat. To prepreči vlaženje, zaradi česar tesnilo ne bo zamrznilo.

 

 

 

 

TEŽAVE Z ZAMEGLJENIMI STEKLI? 

Staro nogavico napolni z malo peska za mačji wc, jo dobro zaveži ter jo imej nekje na armaturi. Pomagalo bo, da se absorbira več vlage, zaradi česar se stekla ne bodo rosila. Prav tako lahko s tem odpraviš tudi neprijetne vonjave.

 

 

PENA ZA BRITJE je tudi dobra pomoč pri rošenju stekel. Preprosto jo malo nanesi na notranje steklo avta, razmaži in nato zbriši s suho krpo.

 

 

ZA KONEC POMEMBNO:

NE POLIVAJ STEKEL Z VROČO VODO nikoli, saj ti lahko počijo.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del