Quantcast
Radio1_v_zivo


Nova enota Lekarne Ljubljana - v Zagradcu
| 12. 12. 2018 6:17
53. enota Lekarne Ljubljana.
Ključne besede:     Lekarna Ljubljana    Zagradec    Ivančna Gorica
Nova lekarna v Zagradcu

Lekarna Ljubljana je danes odprla Lekarniško podružnico Zagradec, ki bo krajankam in krajanom Zagradca pomembno poenostavila preskrbo z zdravili ter izdelki in storitvami za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Najbližja lekarna je bila doslej v Žužemberku oziroma v Ivančni Gorici. To je že 53. enota Lekarne Ljubljana.
Direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej je ob slovesnem odprtju nove enote povedal, da je »vesel in ponosen, da bomo letošnji veseli december okronali z odprtjem nove lekarne v Zagradcu. Temeljno poslanstvo Lekarne Ljubljana je ljudem zagotavljati učinkovito preskrbo in enostaven dostop do zdravil ter izdelkov in storitev za ohranjanje zdravja in dobrega počutja. Prav to poslanstvo smo zasledovali z odprtjem nove lekarne. Zavezujemo se, da se bomo s strokovnostjo, prijaznostjo in posluhom za vaše potrebe iz dneva v dan trudili graditi medsebojno zaupanje in zadovoljstvo«. Dr. Sedej ob tem ni mogel skriti ogorčenja nad dejstvom, da sta minili »nesprejemljivi« dve leti od vloge za verifikacijo do izdaje odločbe. Izdaja odločbe o verifikaciji je namreč upravni postopek, za katerega zakon predpisuje največ 60-dnevni rok. »Ministrstvo za zdravje nerazumljivo počasi odloča o zadevah, ki so tako rekoč formalnega značaja,« je poudaril. Na tovrstne odločbe sicer čakajo še tri druge enote Lekarne Ljubljana.
Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad se je ob tej priložnosti zahvalil Lekarni Ljubljana. »Z odprtjem nove lekarne v Zagradcu bodo občanke in občani tega suhokranjskega dela naše občine dobili lepo praznično darilo v tem decembrskem vzdušju. Po vzpostavitvi ene najsodobnejših lekarn v Ivančni Gorici je prišel čas, ko odpiramo še podružnično lekarno v Zagradcu. Z novo lekarno se bo kvaliteta ponudbe z zdravili na območju občine Ivančna Gorica še dodatno izboljšala.«
Ob slovesnem odprtju je Lekarna Ljubljana podelila tri donacije v skupni vrednosti 3000 evrov. Prejeli so jih Podružnična šola Zagradec, Kulturno-umetniško društvo Zagradec in Župnija Zagradec.

Krajanke in krajani Zagradca bodo novo lekarno, ki bo delovala na naslovu Zagradec 31, lahko obiskovali ob ponedeljkih, četrtkih in petkih od 6.45 do 13.30 ure ter ob sredah med 12. in 20. uro. Lekarno bo vodila Vida Bahor, mag. farm.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del