Quantcast
Radio1_v_zivo


Mestni promet v Celju bo izvajal Nomago
| 6. 12. 2018 12:12
Izbran je ponudnik za izvajanje javnih linijskih prevozov
Ključne besede:     Nomago    mestni potniški promet    avtobusi    Celje
 avtobusi
Nomago bo mestni potniški promet izvajal z 10-imi mestnimi avtobusi.

Na celjski občini so v postopku izbire izvajalca javnih linijskih prevozov v mestnem prometu izbrali ponudnika Nomago s končno ponudbeno ceno nekaj več kot 371 tisoč evrov za šestmesečno opravljanje dejavnosti.

 

Do roka za oddajo ponudb, 22. novembra, so na celjski občini prejeli eno ponudbo, in sicer s strani ponudnika Nomago. Strokovna komisija je ugotovila, da je ponudba skladna z zahtevami in pogoji naročila. Po preteku zakonsko določenega roka 8 dni, v katerem je mogoče zahtevati pravno varstvo zoper izdano odločitev, bo Mestna občina Celje s ponudnikom Nomago podpisala koncesijsko pogodbo za izvajanje javnih linijskih prevozov v mestu.

 

Nomago bo mestni potniški promet izvajal z 10-imi mestnimi avtobusi srednje velikosti dolžine 8,5 metra, kapacitete 20 sedišč in 20 stojišč. Dva avtobusa sta v »kabrio« izvedbi. Celjska občina je od Eko sklada prejeli pozitivno odločbo do nepovratnih sredstev za nakup avtobusov v višini 922.080 evrov. Povrnitev tega denarja pa pričakujejo v začetku leta 2019.Za vzpostavitev javnega potniškega prometa pa pospešeno postavljajo in posodabljajo infrastrukturo. Gradijo  tudi 3 nove avtobusne postaje. Te bodo na Levstikovi ulici nasproti Gimnazije Celje Center ter dve postaji na Čopovi ulici. Na 17-ih avtobusnih postajališčih bodo postavili nove nadstrešnice, na 42-ih postajališčih bodo nameščeni tudi digitalni prikazovalniki najave prihoda avtobusov. Tudi za ta namen je Mestna občina Celje pridobila evropsko sofinanciranje, in sicer v  skupni višini nekaj več kot 745 tisoč evrov nepovratnih sredstev.Gradnja polnilne postaje za stisnjen zemeljski plin, ki bo namenjena tako avtobusom kot tudi ostalim vozilom na to vrsto pogona, poteka po načrtu. Pogodbena vrednost za postavitev polnilne postaje je nekaj več kot milijon evrov. 

 

 

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del