Quantcast
Radio1_v_zivo


SRCE PARAJOČE: Umirajoči 4-letni deček s svojimi ZADNJIMI BESEDAMI mamici ZLOMIL SRCE
Žalostno | 3. 12. 2018 11:17
Sinček umrl v maminem naročju, še prej pa se je od nje poslovil
Ključne besede:     Ruth Scully    Nolan Scully    rak    smrt    otrok    bolezen    srce parajoče
Nolan je bil pravi borec. Ves čas se je smejal in skušal mamico spraviti v boljšo voljo.

Ruth Scully je doživela najhujšo stvar, ki se lahko zgodi staršu, in to je smrt otroka. V njenih rokah je umrl 4-letni sinček Nolan, ki se je leto dni boril z zahrbtno boleznijo.

Sprva je izgledalo kot navaden prehlad, a ko se je Nolan vse bolj pogosto ponoči zbujal zaradi težav z dihanjem, ga je Ruth odpeljala k zdravniku. Sledile so preiskave in številni odvzemi krvi, potem pa šok in diagnoza, ki je družini Scully življenje obrnila na glavo. Rabdomiosarkom, vrsta raka, ki najbolj prizadene mehko tkivo na telesu.

 

Povezana slika

 

Sledile so kemoterapije in dolgotrajno zdravljenje. Družina je sicer upala na čudež, a napovedi so bile slabe, z dečkom pa je bilo vse slabše. 


Njegove zadnje dneve in trenutke je skrušena mamica Ruth pred kratkim objavila na Facebooku. 


"Ko sem še zadnjič pripeljala Nolana v bolnico, sem vedela, da je nekaj hudo narobe. Mislim, da je vedel tudi on. Pred tem kar nekaj dni ni jedel in ves čas le bruhal.

Naslednjega dne me je k sebi povabila vodja onkološkega oddelka, ob njem pa je bilo tudi preostalo osebje, ki je skrbelo za Nolana. Videla sem bolečino v njihovih očeh, ko so mi s težkim srcem povedali, da se je rak razširil in so na Nolanovem sapniku in bronhijih našli velike tumorje.  

 

Rak se je širil s svetlobno hitrostjo in zdravnica mi je povedala, da žal ne morejo več storiti nič, saj zdravila ne pomagajo več ter obljubila, da bodo skušali po najboljših močeh Nolanu olajšati zadnje dni življenja.

 

Povezana slikaNaslednji dan je moj pikec počival. Zvečer sem ga želela odpeljati domov, da bi počival v svoji posteljici, da bi imela skupaj še eno noč. A ko se je zbudil in videl, da ga oblačim, me je prijel za roko in rekel: Mami, v redu je, ostaniva tukaj. Moj 4-letni junak ... Potem je padel v globok spanec, nivo kisika je začel padati, nižal pa se je tudi njegov srčni utrip. Začela sem ga božati po glavi in mu rekla: Ti si moj junak, vem, da se boriš zame. V redu je, Nolan. Lahko odideš. Rada te imam. Pojdi, da te ne bo več bolelo. Vedno boš z mano. Vedno."  

 

 

Kar naenkrat se je Nolan prebudil, odprl oči in se mi nasmehnil. Rad te imam, mamica, je  nasmehom rekel in za vedno zaprl svoje oči. Moje srce se je zlomilo na milijon koščkov." 

 

Tudi naše.  

 

Rezultat iskanja slik za nolan scully

 

Ruth je objavila tudi fotografijo, na kateri mali Nolan leži na kopalniškem predpražniku. Zgodba za njo je srce parajoča. Nolan je ves čas svoje bolezni sledil svoji mamici, kamorkoli je šla, vedno je korakal za njo in je ni hotel spustiti z oči. Tudi ko je bila pod tušem, se je preprosto ulegel na kopalniška tla in čakal nanjo. Ves čas se je tudi trudil, da bi se smejal in tako v smeh spravlja tudi svojo mamico. 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del