Quantcast
Radio1_v_zivo


Plezalni dnevi Kranja
| 21. 11. 2018 12:25
Od petka, 23.11, do nedelje, 25. 11. 2018, bodo v Športni dvorani Zlato polje v Kranju potekali že 13. Plezalni dnevi Kranja.
Ključne besede:     plezalni dnevi Kranja    finale    balvani    plezalci    navijači    težavnost
Ta vikend največji plezalni dogodek leta - v Kranju!

Slovenski športni plezalci, ki se po svetu merijo z najboljšimi plezalci in pri tem dosegajo odlične rezultate, se bodo ta konec tedna potegovali še za zadnje točke v seštevku tekem državnega prvenstva v balvanih in predzadnje tekme sezone v težavnosti. Od petka, 23.11, do nedelje, 25. 11. 2018, bodo namreč v Športni dvorani Zlato polje v Kranju potekali že 13. Plezalni dnevi Kranja.

Poleg nedeljskega balvanskega finala članov in članic, ki bo hkrati tudi finale državnega prvenstva, popestreno z glasbo in svetlobnimi efekti, nikakor ne zamudite tudi sobotnega večernega finala v težavnostnem plezanju za člane in članice. Uradni, tekmovalni del bo sicer, tako kot že nekaj let, potekal v dveh disciplinah (v težavnostnem in balvanskem plezanju), v katerih se bodo tekmovalci pomerili v petih starostnih kategorijah. Dvorana bo tako od petka do nedelje brez dvoma vrvela od navdušenja športnikov in njihovih navijačev.

Tako kot vsako leto tudi letošnji Plezalni dnevi Kranja prinašajo pester spremljevalni program. V nedeljo popoldne nas bo Jure Omejc s potopisnim predavanjem z naslovom Po železni cesti od Reteč do Šanghaja popeljal po spominih neobičajnega podviga, ko sta se junija s sinom na zadnji šolski dan podala na potovanje s transsibirsko železnico. Naj še omenimo, da se bodo lahko otroci ves čas prireditve zabavali v otroškem kotičku z ekološkimi ustvarjalnimi delavnicami. Poleg tega bo na ogled tudi skrivnostni svet pajkov in plazilcev, ki nam ga bo približala razstava eksotičnih živali Bioexo.
Na drugi strani dvorane pa si bomo v fotoreportaži Divji jezdeci prerije in samotni kavboj lahko ogledali spomine na zanimive vzpone in dogodivščine ekipe štirih plezalcev, med njimi tudi Mihe Zupina, načelnika domačega AO Kranj, ki so bili letos poleti tri tedne na poti po ZDA in od tega kar 17 dni plezali. Marsikaj zanimivega in uporabnega se bo zagotovo našlo tudi na stojnicah. V soboto zvečer pa seveda ne smete manjkati na enem in edinem PDK žuru v KluBaru v centru Kranja s skupino San Di Ego.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del