Quantcast
Radio1_v_zivo


12 neprijetnih stvari, na katere nisi NIKOLI PRIPRAVLJEN! Večina jih pravi, da je št. 3 najhujša
Žalostno | 5. 12. 2018 3:01
Smrt otroka zagotovo ena najhujših po mnenju tistih, ki so to izkusili
Ključne besede:     neprijetno    bolezen    človek    smrt    otrok    bolečina    nepripravljenost    življenje    šok    travma    depresija
Anketa je tokrat vključevala več tisoč ljudi, ki so povedali, česa jih je najbolj strah in kaj so stvari, na katere v življenju niso pripravljeni ter jih nikoli ne zmorejo preboleti. 

Na seznam so dali 12 stvari, ki pridejo kot strela z jasnega in v hipu obrnejo življenje na glavo, ko najmanj pričakuješ. 


1. Posilstvo 

To, da si te nekdo vzame na silo, velja za eno najhujših stvari, sploh za mladoletne in otroke. Gre za stvar, ki je nepredstavljiva in za posiljenega precej boleča. Zlorabljeni so odgovorili, da tega travmatičnega dogodka nikoli ne pozabijo in so za to potrebna številna psihološka zdravljenja. 


2. Smrt otroka 

Ljudje, ki so se soočili s smrtjo svojega otroka pravijo, da je to zagotovo najhujša stvar, ki se jim je zgodila v življenju in se jo ne da primerjati z ničemer. Občutek, ko starš izgubi otroka je nepopisljiv in zagotovo eden najbolj bolečih.


3. Ločitev staršev

Star si ravno dovolj, da se zavedaš, da se tvoja starša ne preneseta in gresta narazen. Medtem, ko sanjaš o tem, kako bi kot družina skupaj jedli, preživljali praznike in dopuste, se dogaja obratno. Slaba volja, prepiri, kdo bo vzel otroke, kaj se bo zgodilo ... To na otroku pusti velike posledice tudi potem, ko odraste.
4. Varanje ljubljene osebe

Oseba, ki jo ljubiš iz vsega srca te prevara in se odloči, da te zapusti. Zagotovo je na tem seznamu največ ljudi, ki so to doživeli in gre za stvar, ki se dogaja konstanto. Zlomljeno srce se celi počasi, a se. Čeprav je v tistem trenutku bolečina nepredstavljiva, s časoma mine in je popolnoma pozabljena, ko se na novo zaljubimo.


5. Stavek: ''Morava se pogovoriti''

Morda ni najhujša stvar v življenju, a je večina dejala, da po tem stavku ni sledilo nič dobrega in se je vedno zgodilo nekaj neprijetnega, na kar niso bili pripravljeni. Po teh besedah običajno sledi nekaj, kar te bo prizadelo. 


6. Nenadna huda bolezen

Počutiš se dobro, zdravo in v življenju se ti začnejo dogajati lepe stvari, ko pride nenadna in huda bolezen kot strela z jasnega. Življenje se ti v hipu spremeni in zdi se ti, da se ti ruši svet. Najhuje pa je, da imaš na voljo le še nekaj mesecev življenja ... Kako naprej?


7. Izguba službe, ki jo imaš rad

Najti delo, ki te veseli, zjutraj z veseljem vstaneš in počneš nekaj, kar tvoje življenje naredi popolno, je zagotovo velik plus v življenju. Služba predstvlja le del vsakdana in nekaj, s čimer si služimo kruh. Kaj pa, če te odpustijo ali delo izgubiš? Zna biti težko, saj kar naenkrat pristaneš na cesti in moraš ponovno začeti iskati delo, ki pa ga je danes najti težko. 

8. Nesreča z avtom

Tudi nesreča z avtom pride kot strela z jasnega in povzroči nepopravljivo škodo. Ljudje pravijo, da jih je najbolj strah, da bi bili udeleženi v nesrečo, kjer bi njihova družina umrla, oni sami bi pa preživeli.


9. Izguba doma 

Naravna nesreča ali rubež, ki ti lahko streho nad glavo vzamejo čez noč, znajo biti izredno stresni in nekaj, kar te močno prizadane. Ljudje, ki so dom izgubili v naravnih nesrečah pravijo, da je grozno, ker veš, da si vse spomine, vse kar si naredil z lastnimi rokami izgubil in tega več nikoli ne dobiš nazaj.


10. Izguba uda

Ljudje, ki so izgubili roko ali nogo pravijo, da so se s tem zelo težko sprijaznili. Najhuje je bilo tistim, ki so radi tekli, pa so izgubili nogo, itd. Ljudje, ki so se soočili s tem pravijo, da je na začetku vse nepredstavljivo, kasneje pa spoznaš, da je to imelo nek smisel v življenju. 


11. Izguba vida ali sluha

Vid in sluh veljata za največje bogastvo, a se tega žal ne zavedamo, dokler tega ne izgubimo. Medtem, ko ljudje hrepenijo po materialnem bogastvu, ne vidijo, da imajo v resnici vse, kar potrebujejo za srečno življenje že v sebi. Žal to spoznajo prepozno ali takrat, ko so jim najbolj dragocene stvari v življenju odvzete. Spregovorila je ženska, ki je bila bogata in je imela vse kar si je zaželela. Pri 30-ih je dobila tumor in oslepela. Žal ji njen denar ni pomagal čisto nič, saj je bila škoda nepopravljiva in ji vida ni povrnil noben denar tega sveta.


12. V zapor

Tisti, ki so v zaporu preživeli več let pravijo, da gre za precej travmatično izkušnjo, sploh, če si zakrvil hud zločin. Zavedanje, da ti bodo vzeli svobodo in boš moral preživeti za zapahi več let, človeka psihično pokoplje. Najhujši zapori so izven evropskih držav, kjer dejansko živiš v celici, med zaporniki, ki te lahko celo zlorabljao ... v Sloveniji pa imaš kar precej dobro stanovanje.© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del