Quantcast
Radio1_v_zivo


Rezultati volitev na Celjskem
| 19. 11. 2018 10:15
Bojan Šrot ostaja celjski župan
Ključne besede:     Bojan Šrot    župan    Celje    volitve    mestni svet
 Bojan Šrot
Bojanu Šrotu so volivci včeraj zaupali že šesti mandat.

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje
PRENESI DATOTEKO
Zmago v prvem krogu sem pričakoval.
PRENESI DATOTEKO
Vesel sem zmage Celjske županove liste.

V Celju je na včerajšnjih volitvah po še neuradnih podatkih največ glasov dobil sedanji župan Bojan Šrot  iz stranke Celjska županova lista. Zanj je glasovalo nekaj več kot 56 odstotkov volivcev.  Za mesto celjskega župana se je poleg Šrota potegovalo še 6 kandidatov. Na drugo mesto se je uvrstil Sandi Sendelbah, ki je dobil dobrih 18 odstotkov glasov, na tretje mesto pa Marko Zidanšek, ki je dobil nekaj manj kot 7 odstotkov glasov. Volilna udeležba je bila skoraj 40 odstotna.

 

Stranka celjskega župana bo imela večino v mestnem svetu. Celjska županova lista bo namreč po še neuradnih rezultatih v mestnem svetu imela 11 svetnikov. SDS bo imela 5 svetnikov, SD 4, SLS 3, Levica, Desus, SMC in Celjska neodvisna lista dva svetnika ter Nova Slovenija in Stranka za delovna mesta po enega svetnika.

 

Tudi v Velenju je zmagal sedanji župan Bojan Kontič iz SD. Zanj je glasovalo približno 60 odstotkov volivcev, imel pa je pet protikandidatov. Suzana Kavaš iz SDS je prejela dobrih 15 odstotkov glasov, Matej Jenko pa dobrih 8 odstotkov glasov.  Volilna udeležba je bila v Velenju skoraj 43-odstotna. 



V Žalcu so volivci nov mandat ponovno zaupali Janko Kosu iz stranke SD, v Šentjurju Marku Diaciju iz županove liste Gibanje za občino Šentjur, v Laškem pa Francu Zdolšku iz SLS. V Šoštanju je zmagal Darko Menih.  V Šmartnem ob Paki bo še naprej župan Janko Kopušar, v Štorah Miran Jurkošek, v Preboldu Vinko Debelak, na Dobrni pa Martin Brecl.



V kar sedmih občinah na Celjskem je bilo še pred volitvami znano, kdo jih bo vodil, saj se je za županska mesta potegoval samo po en kandidat. Gre za Občino Polzela, ki jo bo še naprej vodil Jože Kužnik, Občino Podčetrtek, kjer bo naslednja štiri leta na županskem stolčku Peter Misja, Občino Dobje bo še naprej vodil Franc Leskovšek, na Ljubnem župan ostaja Franjo Naraločnik, v Nazarjah Matej Pečovnik, v Radečah Tomaž Režun in v Vojniku Branko Petre.



Medtem pa bodo morali volivci 2. decembra ponovno na volišča v Slovenskih Konjicah, kjer je potreben drugi krog, v katerega sta se uvrstila Darko Ratajc in Miran Gorinšek. Drugi krog bo tudi v Šmarju pri Jelšah, kjer se bosta za županski stolček potegovala Matija Čakš in David Stupica. Drugi krog bo tudi v Vitanju, kjer bodo volivci odločali med Slavkom Vetrihom in Mirkom Polutnikom.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del