Quantcast
Radio1_v_zivo


Volitve na Celjskem
| 16. 11. 2018 12:12
V nedeljo bodo volitve za župane, občinske svetnike ter člane svetov krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti
Ključne besede:     Volitve    župani    volilci
 Volitve
Danes ob polnoči začne veljati volilni molk.

V nedeljo bodo volivci izbrali nove oziroma stare župane. Za županski stolček se v Celju poteguje sedem kandidatov. Poleg aktualnega župana Bojana Šrota iz Celjske županove liste, ki se poteguje že za šesti mandat, za župana kandidirajo še Marko Zidanšek iz SLS, Sandi Sendelbach iz liste Odprto Celje, Matjaž Železnik iz SDS, Branko Verdev iz stranke SD, Mateja Žvižej iz Levice in Matevž Vuga, ki je kandidat SMC.

 

 

V Velenju je pet kandidatov za župana. Aktualni župan Bojan Kontič iz SD se v boj za županski stolček podaja skupaj z Matejem Jenkom iz Dobre države Velenje, Suzano Kavaš iz SDS, Mihaelom Letonjo iz SLS, Bredo Kolar iz SMC ter Jožetom Hribarjem iz stranke Naše Velenje.

 

 

V Žalcu sta kandidata le dva, in sicer aktualni župan Janko Kos iz SD ter Matjaž Krk iz SDS. V Vojniku in na Polzeli kandidirata le sedanja župana Branko Petre in Jože Kužnik. V Laškem so kandidati trije in sicer sedanji župan Franc Zdolšek iz SLS, Enej Kirn iz liste Mlada moč Občine Laško in Bojan Špiler iz SMC. Tudi na Dobrni so trije županski kandidati, in sicer aktualni župan Martin Brecl iz SLS, Mateja Kreuh iz stranke DeSUS ter Bojan Felicijan iz SDS. Pet kandidatov pa je na letošnjih lokalnih volitvah v Šentjurju. Za županski stolček se potegujejo Mojca Inkret iz SDS, Janez Jenšterle iz SMC, Mihaela Rožej iz SLS, Vincenc Frece iz SD in trenutni župan Marko Diaci, ki kandidira z županovo listo Gibanje za občino Šentjur.Tudi v Štorah je pet kandidatov in sicer sedanji župan Miran Jurkošek, ki kandidira z Županovo neodvisno listo za razvoj, Simon Kroflič iz SDS; Emil Kačičnik iz SNS, Uroš kralj iz SD ter Bojan Karlovčec z Listo za inovativno občino. V Mozirju pa se za župana potegujejo Ivan Suhoveršnik ob podpori skupine volivcev, Anton Rifelj iz stranke DeSUS, Mark Molnar iz SD ter Marko Presečnik iz SLS.

 

V 33 občinah na širšem Celjskem se za županski stolček poteguje 98 kandidatov. V Sloveniji pa je v 212 občinah kar 688 kandidatov.  Volivci bodo v nedeljo oddajali svoj glas še za občinske svetnike in za člane svetov krajevnih, vaških in četrtnih skupnosti.

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del