Quantcast
Radio1_v_zivo


Na Krvavcu še vedno iščejo Klemena
| 16. 11. 2018 11:23
Posebno sporočilo Policije pred sobotno iskalno akcijo
Ključne besede:     Policija    iskalna akcija    Klemen Musulin    Krvavec
Kdor je videl pogrešanega, naj podatke sporoči na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Od prešnje sobote pogrešajo 36-letnega Klemena Musulina iz Trebnjega. Nazadnje so ga videli, ko se je v soboto ponoči s Krvavca sam peš odpravil v dolino. Visok je okoli 170 centimetrov, ima športno postavo in rjave kratke lase. Oblečen je bil v kavbojke in temno siv pulover s črnimi črtami, obut pa v temno modre športne copate.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj, so že  vse  od  prijave  izginotja  Klemena Musulina  njihove aktivnosti usmerjene v izsleditev pogrešanega, vendar ga do tega trenutka žal še niso našli.

V obsežnih iskalnih akcijah, ki dnevno potekajo že vse od minule sobote, so se  poleg  policistov  zelo  angažirali  še  gorski  reševalci,  gasilci,  vodniki reševalnih  psov ter tudi njegova družina in prijatelji. Kadar so dopuščale razmere, so uporabili tudi policijski helikopter.

Aktivnosti se nadaljujejo tudi danes in jutri, 17. novembra, ko bo izvedena zelo  obsežna  iskalna  akcija,  v  kateri  bodo ponovno pregledali celotno območje  Krvavca s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji.

Zato  bo  za čas policijske naloge jutri, 17. novembra, predvidoma med 8.00
in  14.00  uro,  uporabljeno pooblastilo začasne omejitve gibanja in zaradi pregleda območja prepovedan dostop:
   -    od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov
      levo in desno od gondole
   -    greben nad Jezerci
   -    Ambrož proti vrhu – zgornja postaja
   -    Spodnja postaja žičnice – vzhod proti Ambrožu
   -    Jezerci. Vzhod – do Kriške planine in grebena
   -    Kriška planina – proti stolpu
Ukrep  policistov  bo  veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno  vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre. 
Prisotnost na kraju bodo omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna,  ostalim  pa  se  zahvaljujejo  za  angažiranje,  saj  druge pomoči trenutno ne potrebujejo.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del