Quantcast
Radio1_v_zivo


Želela, da jo na sliki POLEPŠAJO, na koncu pa ostala brez besed! Rezultat ji je odprl oči!
Zanimivo | 18. 11. 2018 12:36
Njen zapis, zakaj je obremenjevanje s postavo odveč, pa je navudšil veliko žensk po svetu
Ključne besede:     fotošop    postava    urejanje    telo    trebuh    zakrivanje    splet    javnost    olepšava    rezultat
Spoznala je, da so ljudje ekstremno obremenjeni s tem, kako so videti na fotografiji

Lyndi Cohen je mlada Avstralka, ki prisega na zdrav način življenja, se pravi, da se prehranjuje zdravo, se rekreira in hkrati tudi pregreši, kar spada v to, da si zadovoljen sam s seboj. V preteklosti je imela težave s težo, kasneje shujšala, a je ne moti, da njeno telo še vedno krasijo ''šlaufki''. Ker ji še vedno ni jasno, zakaj se ljudje neprestano obremenjujejo le s postavo in so zaradi tega nesrečni, se je odločila narediti enostaven preizkus.

''Naredite me lepšo!''
 Se je glasil preizkus, ki ga je dala ljudem in želela, da jo na fotografijah polepšajo. Na kraj pameti ji ni padlo, česa se bodo lotili. 

''Mislila sem, da mi bodo na obrazu zbrisali znamenje, preuredili pričesko, konec koncev celo povečali prsi ... ampak ne! Vsi, ampak čisto vsi, so napadli moj trebuh''.28-letnici je to odprlo oči, kako smo ljudje obremenjeni s tem, kakšne slike bomo objavili na splet in da pod besedo ''lepo'' smatramo samo nekaj, kar je vitke postave.

Z objavo fotografij prej/potem je javnosti pokazala, kako zelo smo ljudje obremenjeni s telesom in kako zelo bi bilo manj slabe volje, depresij in nezadovoljstva, če bi začeli ''maščobo'' gledati z drugačnimi očmi.Kakšna pa je pravzaprav POPOLNA postava?

''Kje piše, da se morajo videti kosti, mora biti trebuh raven, noge brez celulita, prsi lepo dvignjene? Kdo pravi, da je točno takšno telo popolno? To si je pač nekdo izmislil in tako zdaj to je. Če bi začele vse revije in televizije prikazovati, da je seksi nekdo, ki ima večji trebuh, celulit, majhne prsi, ... potem bi bilo to to. Smo ujetniki medijev in tega, kar vidimo, ne pa kar čutimo, kako se počutimo mi sami''.Je*eš diete, fotošope in to, da hočeš za vsako ceno biti kost in koža!


''Fotošopiranim slikam in stradanju pravim NE! Medtem, ko marsikdo na mojih fotografijah vidi maščobne blazinice, prevelik trebuh in to, da mi pajkice ne pristojijo, jaz vidim obratno. Vidim zdravo in pozitivno žensko, ki bo preživela dan brez, da bi se obremenjevala s tem, koliko všečkov bo prinesla njena slika in to ali bi raje pojedla dva kosa pice ali nobenega. Sreča se ne meri v kilogramih, velikosti in oblikah, ampak v tem, da imaš prijatelje, si srečen, zadovoljen in je tvoj dan lep, pa čeprav si šel samo v službo, pojedel dobro kosilo in šel spat. Ko enkrat to spoznaš si srečen, če tega ne ugotoviš, si pač nesrečen. Tako enostavno je to!'' 


Kdo je rekel, da lahko pajkice nosijo samo suha dekleta?!
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del