Quantcast
Radio1_v_zivo


10 TRDITEV, ki ne držijo! Številki 2 vedno znova nasedemo ... Skoraj vsi!
Psihologija | 2. 1. 2019 4:05
Ljudje raje slišimo lepo laž, kot pa grdo resnico
Ključne besede:     trditev    laž    seznam    resnica    osamljenost
Ko prevečkrat nasedemo ...

Ljudje raje verjamemo lepim lažem, kot pa grdi resnici. Zanimivo je, da negativne stvari zaznamo hitreje kot pozitivne in se jih tudi težje rešimo. A nekaj si velja zapomniti: 

Če boš v svoje življenje sprejemal pozitivne stvari, boš posledično oddajal pozitivne vibracije in nase vlekel dobre ljudi, ti pa bodo v tvoje 
življenje prinesli pozitivne stvar, ki ti bodo omogočile, da bo vsak tvoj dan obsijan s soncem.


Laž številka 1: Če si sam pomeni, da si osamljen


''Biti sam'' ne pomeni vedno, da si osamljen, kot tudi ''biti v zvezi'' ne pomeni vedno, da si srečno zaljubljen. Osamljen si lahko takrat, ko si v slabi zvezi in se v njej počutiš tako zelo samo, da kar boli. Vzemi si čas zase in ga preživi sam s sabo, ker boš le tako lahko razčistil ogromno stvari. Kajti, ko enkrat najdeš sam sebe, potem veš, kaj ti leži in kaj ne ter lahko slediš svojim ciljem. 


Laž številka 2: Sreča pride šele, ko imaš vse kar si želiš


Ko si enkrat srečen ne pomeni, da si zdaj ne smeš želeti ničesar več. To pomeni le, da imaš končno nekaj kar si si želel, vendar je dobro, da še vedno ostaneš potrpežljiv in čakaš še na ostale dobre stvari, ki te bodo doletele. Včasih tako zelo hrepenimo po prevelikih stvareh, da smo popolnoma slepi za tiste male, ki se nam zgodijo vsak dan. 


Laž številka 3: Če te nekaj boli, to vidijo vsi


Nikoli ne dvomi v bolečino nekoga, ki je ne pokaže nazven. Vsak trpi po svoje in to pokaže na drugačen način. Nekateri ljudje so pač taki, da svojih čustev ne kažejo radi in jih tiščijo v sebi, kar je zelo slabo. Vedi pa, da so tisti ljudje, ki radi obsojajo druge, ponavadi sami najbolj prizadeti in se s tem le tolažijo. 


Laž številka 4: Življenje bi moralo biti preprosto


Kje to piše? Življenje ne more biti preprosto, če zato ne boš poskrbel ti sam. Če so tvoje misli negativne, te to največkrat prizadane do te mere, da ne moreš normalno funkcionirati. Preprosto čustvo kot je poštenost zna biti zelo zdravilno in je dobro, da se tega čimprej naučiš - biti pošten, do sebe in drugih.
Vsi imamo možnost svobodnega izražanja misli in na glas povedati, kaj si želimo in česa ne, zato se prenehaj obremenjevati.


Laž številka 5: Biti moraš tak kot vsi ostali


Ko se prenehaš primerjati z drugimi in se sprejmeš takšnega kot si, takrat šele začneš zares živeti. V svoji koži se začneš počutiti dobro in vsak dan ti predstavlja nek nov izziv, ki se ga lotiš z vnemo in motivacijo. Nisi zavisten in ljubosumen na druge, ki imajo nekaj, česar ti nimaš. Kajti vedno moraš pogledati iz vseh zornih kotov in nato boš videl, da pa imaš ti nekaj, česar drugi nimajo.


Laž številka 6: Le tisti, ki so v življenju priviligerani, lahko živijo dobro

Kaj ko bi se skušal vsako jutro prebuditi z mislijo: ''Danes bo dober dan!'' Verjemi, da si boš naredil ogromno korist, saj boš svoje misli prepričal, da so pozitivne. Nenehno jamranje, pritoževanje nad tem in onim, te spravlja le v slabo voljo. Nato se še prepričaš, da tisti, ki imajo na svetu ves denar in vse kar si poželijo, boljše življenje, čeprav jih ne poznaš in ne veš kako se sploh počutijo v svoji koži. Zato prenehaj s tem in preprosto živi svoj ''lajf!''Laž številka 7: Če si močen, ne čutiš bolečine

V realnosti so ljudje, ki veljajo za trdne kot skala, edini ki so dovzetni za bolečino, jo sprejmejo in se iz nje naučijo marsikaj. Delajo na tem, da jo v čim hitrejšem času prebolijo, kljub temu, da zna biti težko. Torej, vse kar moraš imeti je pogum, da čimbolj pokončno preboliš določene stvari, se tudi zjokaš in si pripravljen o tem glasno govoriti in se pogovoriti. Ko naslednjič nastopi alarm za težave, si nanje pripravljen in se znaš z njimi spopasti.


Laž številka 8: V življenju ne smeš imeti težkih časov

Tudi težke čase mora človek dati skozi, da zna potem ceniti tiste, ki so dobri. Prav tako morajo velikokrat stvari iti narobe, da gredo potem naslednjič prav.
Zdravilo se skriva v tem, da šele, ko se počutiš šibko, znaš sčasoma postati resnično močen. Le resnično zlomljen človek se zna zopet sestaviti in iz tega potegniti le najboljše.


Laž številka 9: Lahko se pretvarjaš

Preden rečeš nekomu, da ga imaš rad, moraš to dejansko čutiti, drugače boš slišati zlagano. Prav tako je z besedo ''hvala" in "odpustim ti''. Dve močni besedi, ki lahko spremenita marsikaj, če sta mišljeni iskreno. Kajti nikoli se ne moreš pretvarjati, ko je govora o ljubezni, saj se slej kot prej izdaš in narediš veliko škode sebi in osebi pred katero se pretvarjaš.


Laž številka 10: Sanjarjenje je stran vržen čas

Najboljše reči so tiste, ki so očem skrite, jih lahko čutiš znotraj sebe in te delajo živega. Tisto kar čutimo v sebi, je realno in z malo vztrajnosti se lahko spremeni v nekaj, kar je mogoče. Kajti, ko si znaš predstavljati nekaj kar še ni realno, vedi, da je to dobra pot, da postane. Zapomni si, da te nekje čaka nekaj neverjetnega, le upati si moraš sanjati veliko in imeti dovolj volje, da to odkriješ.


Verjemi vase in uspelo ti bo! Mi smo prepričani.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del