Quantcast
Radio1_v_zivo


Objavili so namero za prevzem
| 9. 11. 2018 13:30
Družba Max-Rent namerava prevzeti Celjski sejem
Ključne besede:     Prevzem    namera    Max-Rent    Celjski sejem
 Celjski sejem
Celjski sejem bi lahko dobil novega lastnika.

Celjski Max-Rent je danes objavil namero za prevzem družbe Celjski sejem. V njej ima 15,3-odstotni delež, prevzemno ponudbo za preostale delnice pa bo objavil najkasneje v 30 dneh in ne prej kot v 10 dneh.

 

Kapital Celjskega sejma je razdeljen na 614.019 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic. Delnice sicer ne kotirajo na borzi. Max-Rent, ki ga vodi Boštjan Marovt, je s 15,3-odstotnim lastniškim deležem drugi največji lastnik Celjskega sejma. Največja je s 24,9-odstotnim deležem Mestna občina Celje. Mali delničarji imajo v lasti 14,92 odstotka delnic, 10,29 odstotka jih je v lasti podjetja Celuks, še 10,16 odstotka pa jih ima v lasti Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.


Družba ima 8,82 odstotka lastnih delnic, 8,78 odstotka jih je v lasti družbe Utilis, predsednik upravnega odbora Celjskega sejma Franc Pangerl pa je lastnik 6,79-odstotnega deleža družbe.Družba Max-Rent je o prevzemni nameri že obvestila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo za varstvo konkurence, upravo Celjskega sejma ter predstavnike delavcev obeh družb.