Quantcast
Radio1_v_zivo


Popotovanje od Litije do Čateža
| 8. 11. 2018 10:33
Tradicionalno 32. popotovanje po Levstikovi poti bo to soboto, 10. novembra s startom med 6. in 9. uro v Litiji ali Šmartnem pri Litiji.
Ključne besede:     Levstikova pot    popotovanje    Litija    Čatež
Arhiv. Levstikova pot skozi Grmade proti Gobniku na severni trasi

Start in registracija udeležencev: med 6. in 9. uro v Litiji na Valvasorjevem trgu v starem mestnem jedru ali ob Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji (pribl. 1,5 km iz Litije). Registracija je obvezna! Registrirate se lahko cel dan, po zaprtju starta tudi na cilju na Čatežu pred vstopom na avtobus za vrnitev.
Prispevek za posameznike znaša 6,00 € in vključuje tudi dnevnik Levstikove poti in posebno spominsko majico Levstikove poti.
Vozovnico za vrnitev s posebnim avtobusom lahko kupite samo ob registraciji na startu oziroma cilju pohoda. Skupni znesek je v tem primeru 10 €.
Registracije skupin: Skupina je zaključena družba v organizaciji planinskega društva ali druge pravne osebe. Skupine se registrirajo najmanj dva dni pred prireditvijo.
Promet: Med 5. in 10. uro bo na Trgu svobode, Valvasorjevem trgu, Jerebovi ulici in Levstikovi ulici v Litiji promet močno oviran. Za promet bo zaprt del Valvasorjevega trga in del Levstikove ulice. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena po delu Valvasorjevega trga in po Jerebovi ulici.
Parkiranje na startu: Parkirišča za osebna vozila bodo pripravljena ob kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Za avtobuse poskrbi organizator samo v primeru, da se skupina predhodno registrira in registracijo pohodnikov poravna pred prireditvijo.
Med 5 in 10. uro bo Litijska cesta v Šmartnem pri Litiji zaprta za promet, na ostalih cestah na območju Litije in Šmartnega pri Litiji bo promet močo oviran. Vožnja avtobusov bo po navodilih organizatorja dovoljena skozi Litijo po Šmarski cesti in v Šmartnem po Litijski cesti. Na cilju popotovanja parkirnih mest za osebne avtomobile ne bo oziroma bo parkiranje zanje prepovedano.
Trasa poti: Litija (start in registracije) – Šmartno pri Litiji (prijave) – Slatna – Jelša – Liberga – Preska …
Severna pot: … – Grmade – Gobnik – Moravče – cilj na Čatežu (22 km).
Južna pot: … Ježni Vrh – Vinji Vrh – Poljane – Gradišče pri Primskovem – Sevno – Zagrič – Razbore – cilj na Čatežu (21,5 km).
Prvi žig prejmete le ob registraciji na startu, na cilju na Čatežu pa le spominski žig, kdor ga bo želel (ni obvezen), kjer bo postavljen info pult za urejanje administrativnih zadev (urejanje dnevnikov) in izročanje priznanj in značk.
V drugem delu pohoda prireditev poteka po dveh trasah kot doslej, v Preski nad Kostrevnico se ob oznakah sami odločite, po kateri poti boste nadaljevali. Obe trasi se zaključita na Čatežu, od koder bodo vozili posebni avtobusi nazaj v Litijo (skozi Šmartno pri Litiji) in naprej v Šentlovrenc.
Ob poti vas bodo postregli prijazni domačini na skoraj 20 točkah. Kaj si boste lahko privoščili?
Nagrade: Vsak udeleženec ob registraciji prejme dnevnik za potrjevanje udeležb na pohodih (če ga že imate, ga prinesite s seboj na prireditev) in spominsko majico Levstikove poti. Na cilju jubilejniki prejmejo tudi priznanja in značke.
Razhodnja, osrednja prireditev bo ob 13. uri na vaškem trgu na Čatežu v organizaciji Turističnega društva Čatež. Slavnostni govornik dogodka na Čatežu bo priznani etnolog dr. Janez Bogataj. Prvič pripravljajo Vidkovo dopoldne z otroškimi ustvarjalnicami in zabavnim poligonom, popoldne pa bo obogatilo veselo martinovanje s Tanjo Žagar in Mladimi Belokranjci. Vstopnine ni!
Cilj prireditve je odprt do 16. ure na Čatežu.

Vse informacije so tu 
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del