Quantcast
Radio1_v_zivo


Pretresena Jana Morelj: "V očeh so se mi nabrale solze in preplavili so me grozljivi občutki ..."
Denis Avdić Show | 5. 11. 2018 12:47
Voditeljica strnila misli ob tragediji, ko je pijan voznik ubil mamico in njenega sinčka
Ključne besede:     Jana Morelj    nesreča    tragedija
Jano je tragedija močno pretresla, saj je tudi sama mama. (Slika je simbolična)

PRENESI DATOTEKO
Jano je tragedija močno prizadela.

Slovenija si še vedno ni opomogla od tragedije brez primere, prometne nesreče v Mariboru, v kateri je prejšnjo soboto pijani voznik v Mariboru zbil 27-letno nosečnico. Urška se je tri dni borila za življenje, a žal je usoda želela drugače. Podlegla je posledicam nesreče, dva dni po njeni smrti pa je bitko za življenje izgubil še njen novorojenček, sinček Oskar, ki so ga sicer rešili z urgentnim carskim rezom. 

 

Srce parajoča tragedija je pretresla tudi voditeljico Radia 1 in mamico skoraj 3-mesečne Mie, Jano Morelj. 

 

Pretreslo me je do kosti. Pretreslo je celo Slovenijo. Ko je pijan voznik povozil 27-letno bodočo mamico in njenega psa, je zabolelo zelo močno, ko pa je bitko za življenje po treh dneh izgubil še njen sinček Oskar, je bolečina postala nevzdržna. Gledam Mio in si ne predstavljam, da se kaj takega zgodi njej, gledam njenega očeta in je še huje. Solze se mi začnejo nabirati v očeh in preplavijo me grozljivi občutki, kakšno mora biti življenje po tem. Če je to sploh še življenje … Pa ni fora le v alkoholu. Seveda je problem! Zelo velik problem, ampak spisek je dolg. Po zaslugi vozičkanja spoznavam slovensko vožnjo še z druge strani in ojoj! Prehodi za pešce očitno izgubljajo svoj pomen. Vsakič znova se počutim kot prvošolka, ko preverim 5x levo in desno ter čakam na usmiljenje prvega, ki bo le ustavil in naju spustil čez cesto. Pa tudi prehod ni varen, saj te nekateri vozniki enostavno spregledajo in pičijo mimo, ko si ti že na sredini. Odsotni, v telefonih, z nogo na gasu, nevarni. In ja … žal prepogosto tudi alkoholizirani. Nikakor nočem moralizirati, ampak ej, takšna niso pravila igre. S tem, ko postaneš voznik sprejmeš odgovornost tako zase kot tudi za druge. Če nisi sposoben za vožnjo prepusti volan drugemu, ki pač je. Očitno vsak bije svojo bitko s časom, tečnim šefom ali nezadovoljno ženo, ampak ko bo naslednjič noga pretežka ali želja po še enem drinku premočna … pomisli, ali res prevelik ego in trenutni užitek odtehtata uničena življenja.  

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del