Quantcast
Radio1_v_zivo


FANT JE PREPRIČAN: To NI VARANJE! Slovenka ANDREJA se z njim ne strinja, zato PROSI ZA NASVET!
Ljubezen in odnosi | 20. 10. 2018 12:21
Na nas se je obrnila obupana žena, ki se je znašla v dilemi
Ključne besede:     varanje    odnosi    moški    ženske    računalnik    nasvet    vprašanje    pismo
Andreja pisala na uredništvo in prosila za pomoč!

 

V naše uredništvo je prišlo pismo Slovenke, ki se je podpisala kot Andreja. V pismu je dodala, da to lahko je ali pa ni njeno pravo ime, saj ne želi, da bi kakorkoli ali kdorkoli povezal njen primer in ugotovil, da je to ona. Po tem, ko je pretekli teden domov prišla prej kot običajno, je doživela neprijetno presenečenje. Sedaj ni prepričana, kako naj reagira.

»Pozdravljeni, pišem vam, ker imate na vaši spletni strani pogosto objave, v katerih dobim marsikatero pozitivno in koristno informacijo. Upam, da boste tokrat lahko pomagali meni in objavili tole pismo, saj si iskreno želim prebrati komentarje drugih ljudi, ki bi mi lahko svetovali.Prejšnji teden sem se iz službe vrnila kar eno uro prej, kot običajno. To pa zato, ker sem prej dokončala stvari, glava me je nekoliko bolela in sodelavka mi je prijazno ponudila, da lahko dokonča ona, jaz pa naj grem domov. Seveda se mi ni zdelo potrebno, da o tem obvestim svojega moža. Ko sem prišla domov, pa je bilo vse skupaj precej čudno. Medtem ko sem odlagala stvari v kuhinji, je od nekje priletel mož, bil je zelo čuden. Obnašal se je zelo čudno. Kot da ga nekaj muči. Vprašala sem ga, kaj je narobe, a rekel je, da ni nič, in me vprašal, kako to, da sem že tako zgodaj doma. Povedala sem mu razlog in ga prosila, če lahko on odnese smeti, čeprav sem bila na vrsti jaz. In prav zato, ker me je bolela glava, je rekel, da bo. Vedela sem, da traja približno pet minut, da odnese in da se vrne. Živiva namreč v stanovanju, v bloku v enajstem nadstropju. V trenutku, ko je odšel, sem odšla v sobo, od kjer je prišel. Ekran računalnika je bil črn, a ker nisem »zabita« in se na računalnike nekoliko spoznam sem ugotovila, da je samo pritisnil tipko, s katero je ugasnil ekran, ne pa celotnega računalnika. Ekran sem prižgala nazaj in odprl se je Internet Explorer. Ja, Explorer, ne glede na to, da vedno uporabljava Chrome ali Firefox. Na ekranu sem videla sebe in ugotovila, da je kamera, ki jo imava pritrjeno na vrhu ekrana, usmerjena proti mednožju. Potem pa šok: V desnem kotu ekrana sem zagledala golo žensko, ki leži na postelji in se samozadovoljuje. Takoj mi je bilo jasno: Drug drugega zadovoljujeta preko ekrana. Obsedela sem in v šoku še nekaj časa opazovala dogajanje. Skušala sem dojeti, kaj se je pravzaprav zgodilo in zakaj to počne. V tistem trenutku se je vrnil fant in pritekel v mojo sobo. Začel se mi je opravičevati in me prepričevati, da to ni nič takega, da je to isto, kot da bi gledal pornografijo. Nisem mu nasedla. Meni je to varanje. Meni je to nagnusno. Vstala sem in mi mirno rekla, da potrebujem nekaj časa za razmislek. Vzela sem najnujnejše stvari in se odpravila k sestri. Odločila sem se namreč, da nekaj dni preživim pri njej, da ugotovim, kaj naj storim. Rada ga imam in pomeni mi veliko, skupaj sva že sedem let. Načrtovala sva že poroko in skupno življenje, sedaj pa tole. Res ne vem, koliko časa to že počne. Sedaj sedim v sestrinem stanovanju, dva dneva sta že, odkar sem odšla in pišem vam to sporočilo. Upam, da bom kmalu lahko prebrala kakšen nasvet. Hvala!«

 

 

No, draga Andreja!

Mi smo po spletu pobrskali za podobnimi primeri in očitno nisi edina. Neka ženska se je oglasila in povedala, da je moža pustila, zahtevala ločitev, saj ji je priznal, da to počne že precej časa in da je pravzaprav odvisen od tega. Poleg tega ji je priznal, da je nekajkrat obiskal tudi dekleta, ki nudijo spolne usluge. Zapisala je, da sploh ni bilo vprašanja, kaj storiti in da je sedaj srečna!

Zanimiva pa je tudi zgodba moškega, ki jo je kar sam delil z ženskami, ki so se znašle v dilemi. Povedal je, da je tudi njega našla žena med tem početjem. Da je to počel, pa je bilo krivo to, da sta imela ravno v tistem trenutku precej burno razmerje. Pogovorila sta kot par, kot zakonca in kot prijatelja. Odločila sta se, da želita rešiti zakon, zato sta se vsak večer usedla in se pogovarjala o vsek stvareh, ki mučijo vsakega. Od takrat naprej so stvari v najlepšem redu. »Sva močen par in noben od naju se nesrečnega dogodka niti ne spominja«, je še zapisal. Tudi njegova žena je na začetku na to gledala kot na varanje, a sedaj na to gleda drugače. Zaupa možu in verjame, da fizično ne bi nikoli šel skozi kaj takšnega.

 

ZAKLJUČEK: Najbolje je, da se pogovoriš s svojim fantom in razjasniš situacijo. Najprej morata drug drugemu res zaupati in se zavedati, da bosta samo z iskrenim pogovorom rešila zakon. Najbolje je, da se vrneš v stanovanje in se pogovorita. Upamo, da bosta zadevo rešila in da bo zveza uspešna še naprej!