Quantcast
Radio1_v_zivo


Odpadki pod zemljo
| 18. 10. 2018 11:46
Na Muzejskem trgu so uredili prvo podzemno zbiralnico odpadkov v Celju
Ključne besede:     Muzejski trg    podzemna zbiralnica    Celje    Simbio    odpadki
 Simbio
Podzemna zbiralnica odpadkov bo prispevala k lepšemu in bolj urejenemu videzu Muzejskega trga.

Mestna občina Celje je na prenovljenem Muzejskem trgu pred Osrednjo knjižnico Celje uredila prvo podzemno zbiralnico odpadkov v Celju. Naložba, ki je ocenjena na nekaj več kot 40.000 evrov, bo prispevala k lepšemu in bolj urejenemu videzu trga. Na voljo bo več prostora na odlaganje odpadkov, manj bo hrupa in manj neprijetnih vonjav. V sodelovanju s podjetjem Simbio nameravajo v prihodnjih letih s podzemnimi zbiralnicami opremiti tudi druge dele mestnega središča in stanovanjskih naselij.

 

Občanke in občani lahko v podzemne zabojnike ločeno odlagajo plastično in kovinsko embalažo, biološke odpadke, papir in mešane komunalne odpadke. Zabojnik za steklo ne bo podzemni, ampak bo stal v Gosposki ulici 15, kjer je zdaj ekološki otok. Podzemna zbiralnica ni zaklenjena. Potrebno je samo dvigniti pokrov in odpadke odložiti v tisti zabojnik, kamor sodijo.Ker gre za povsem nov način zbiranja, v prehodnem obdobju sprememb v obračunu ne bo. Mesečna obveznost za ravnanje z odpadki bo torej do nadaljnjega enaka kot je bila na zadnjih prejetih računih. V sistem zbiranja odpadkov v podzemno zbiralnico so poleg Muzejskega trga vključeni še Ulica Ivanke Uranjek, Na okopih in del Gosposke ulice.

 

Občanke in občani lahko dodatne informacije dobijo na telefonski številki 03 425 64 00.  Pred podzemno zbiralnico je ta teden vsak dan od 8. do 18. ure prisoten predstavnik Simbia, ki ljudem pomaga in odgovarja na njihova vprašanja.

 

Gradbena dela za postavitev podzemne zbiralnice odpadkov je opravilo podjetje VOC Celje, ki je tudi obnavljalo Muzejski trg in del ulice Na Okopih. Obnovili so celotno infrastrukturo, položili so nove tlake, namestili novo urbano opremo in postavili novo javno razsvetljavo. Obnova je stala milijon evrov.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del