Radio1_v_zivo


Na spletu opazila HČERINO SLIKO in se zgrozila! Vzelo ji je sapo, ko je prebrala, kaj PIŠE POD NJO!
Viralno | 17. 10. 2018 12:29
''Predebela je! S čim jo hranijo?!''
Ključne besede:     mama    hčerka    debelost    splet    splet    ogorčenost    fotka    nesramnost
Je deklica res predebela?

Mamica je po nesreči hčerino sliko objavila na spletno stran Imgur in jo pozabila odstraniti. Ko jo je naslednji dan hotela izbrisati, pa je doživela pravo presenečenje. Slika je kar naenkrat zaokrožila po spletu, pod njo pa se je znašlo več tisoč negativnih komentarjev.

''Grozno, predebela je!''


Ljudje so začeli pisati, da je 14-mesečna deklica predebela, da starši ne skrbijo dobro zanjo, ogrožajo njeno zdravje, jo hranijo z napačno hrano, je čisto preveč zamaščena ... in še mnogo več žaljivih komentarjev. 

''Vzelo mi je sapo, ko sem videla, kaj se dogaja. Ta nedolžna fotografija je povzročila toliko negativnosti? Ne morem verjeti! Nihče od teh ljudi ne ve, da za hčerko skrbim dobro, da jo prehranjujem zdravo in ni nič narobe z njo. Ima malce več maščobnih blazinic, ki bodo čez čas izginile. Pač je še otrok,'' je povedala zgrožena mamica in nadaljevala: ''Obiskala sem tudi zdravnika, ki je rekel, da ni predebela in je čisto zdrava. Še vedno jo dojim, ji ne dajem nič sladkarij, slane hrane ali česarkoli nezdravega, vendar je ljudem vseeno. Obtožili so jo da je predebla, kriva pa sem jaz!''


Nekaj dni kasneje v Google odtipkala besedo ''Toddler fat shaming'' in zagledala hčerine fotografije

A to še ni bilo vse. Slika se je kar naenkrat znašla na drugem koncu sveta, ko je mamico poklicala prijateljica iz Avstralije. Ta je čisto po naključju opazila, da njena hčera ''kraljuje'' na neki avstralski spletni strani pod člankom: Predebeli otroci. 

''Nemudoma sem pobrskala, katera stran je to in jim pisala, če lahko sliko umaknejo. Zavrnili so me, češ, da je slika vzbudila ogromno pozornosti, s čimer opozarjajo ljudi, da so predebeli''.''Pred nosom sem videla slike svoje hčerke, ki jo označujejo za predebelo. Ljudje, ki me ne poznajo in ne vedo nič o meni, me obsojajo''.

Slika je zaokrožila po celotnemu spletu in se znašla na nekaterih evropskih, avstralskih ter ameriški straneh. Mama sedaj opozarja ljudi, da naj 2x preverijo, kaj objavijo na splet in predvsem kam. Poudarja pa tudi, da se objavam slik svojih otrok raje izogibajo.