Quantcast
Radio1_v_zivo


Na prodaj je velenjska Stara elektrarna
| 15. 10. 2018 10:33
Izhodiščna cena za Staro elektrarno znaša 580.000 evrov
Ključne besede:     Stara elektrarna    prodaja    Premogovnik Velenje    PV Invest
 Stara elektrarna
Prostori Stare elektrarne so v zadnjih letih večinoma samevali.

Premogovnik Velenje je objavil razpis za prodajo objekta Stara elektrarna s pripadajočimi zemljišči v skupni izmeri nekaj manj kot 5000 kvadratnih metrov. Izhodiščna cena znaša 580.000 evrov. Rok za oddajo ponudb je do 27. novembra. Objekt s pripadajočimi zemljišči prodaja hčerinska družba Premogovnika Velenje PV Invest, razpis pa je objavljen v uradnem listu in na spletni strani Premogovnika Velenje. Prodaja sodi v niz ukrepov za prestrukturiranje skupine Premogovnik Velenje, ki zajema odprodajo naložb in ukinitev dejavnosti, ki niso neposredno povezane z osnovno dejavnostjo pridobivanja premoga.


 

Termoelektrarna Velenje, imenovana Stara elektrarna, letos praznuje 90. obletnico začetka delovanja. V 42 letih delovanja je imela pomembno zgodovinsko vlogo pri energetskem razvoju države, zaprli so jo leta 1970.


 

V zapuščenih industrijskih prostorih Stare elektrarne se je v zadnjih letih odvilo kar nekaj zanimivih dogodkov, med drugim je akrobatska skupina Dunking Devils posnela videospot Tovarna zabijanja z namenom, da bi zapuščeni prostori v Sloveniji ponovno oživeli. Koreograf Željko Božič pa je s Plesno skupino Kazina posnel kratek plesni film z naslovom Letter, ki je na socialnih omrežjih obkrožil svet.