LIVE           051300300   0802255         Frekvence
 

PIVO v KOZAREC se ne toči tako, kot smo prepričani že CELO ŽIVLJENJE! PREVERI ZAKAJ!

Pri nastajanju pene se sprošča ogljikov dioksid
Ključne besede: pivo, nalivanje, Matjaž, Lovše, pena
  Vsi smo naučeni, da se pivo pravilno naliva tako, da se kozarec nagne na strna, to pa zato, da se izognemo nastajanju pene in mehurčkov. A ravno v tem delamo veliko napako. Pomembno je, da imamo v kozarcu čim več pene. ZAKAJ? Če pijemo pivo, iz katerega se pri nalivanju z nastajanjem pene ni izločil ogljikov dioksid, nato pa poleg tega pojemo še nekaj hrane, se ob v trebuhu ob stiku s hrano pričel sproščati ogljikov dioksid. To pa povzroča napihnjenost po pitju piva. Da pa to napihnjenost preprečimo, pa moram pri nalivanju kozarec držati pokonci. Nalivati moramo energično, saj tako s peno izločimo ogljikov dioksid. Pena se nato pretvori v pivo, ti pa po pitju ne boš napihnjen!