Radio1_v_zivo


Matjaž Lovše | 12. 10. 2018 13:09
PIVO v KOZAREC se ne toči tako, kot smo prepričani že CELO ŽIVLJENJE! PREVERI ZAKAJ!
Pri nastajanju pene se sprošča ogljikov dioksid
Ključne besede:     pivo    nalivanje    Matjaž    Lovše    pena
Pivo moraš v kozarec naliti pravilno!

 

Vsi smo naučeni, da se pivo pravilno naliva tako, da se kozarec nagne na strna, to pa zato, da se izognemo nastajanju pene in mehurčkov. A ravno v tem delamo veliko napako. Pomembno je, da imamo v kozarcu čim več pene. ZAKAJ?

Če pijemo pivo, iz katerega se pri nalivanju z nastajanjem pene ni izločil ogljikov dioksid, nato pa poleg tega pojemo še nekaj hrane, se ob v trebuhu ob stiku s hrano pričel sproščati ogljikov dioksid. To pa povzroča napihnjenost po pitju piva.

Da pa to napihnjenost preprečimo, pa moram pri nalivanju kozarec držati pokonci. Nalivati moramo energično, saj tako s peno izločimo ogljikov dioksid. Pena se nato pretvori v pivo, ti pa po pitju ne boš napihnjen!

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila