Quantcast
Radio1_v_zivo


Copati niso več dokaz
| 11. 10. 2018 11:38
V primeru Tekačevo so izločili glavni obremenilni dokaz
Ključne besede:     Kristjan Kamenik    umor    Tekačevo    sodba
 Kristjan kamenim
Kristjan Kamenik je trenutno v zaporu v Italiji.

Celjski višji sodniki so v primeru štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997 iz dokaznega gradiva po poročanju Večera izločili zasežene športne copate Kristijana Kamenika, ki so mu jih kriminalisti kot osumljencu za umor zasegli med hišno preiskavo. Kamenik naj bi umor storil še z neznanimi storilci marca 1997 na domačiji v Tekačevem.

 

Višji sodniki so tako po poročanju Večera potrdili odločitev sodnika celjskega okrožnega sodišča Marka Brišnika o izločitvi ključnega in tudi edinega obremenilnega dokaza, športnih copat, ki so jih pri hišni preiskavi aprila 1997 zasegli Kameniku. Odredba sodišča, s katero so Kameniku tudi zasegli športne copate, je bila po mnenju višjih sodnikov premalo obrazložena.

 

Kamenik je obtožen, da je iz koristoljubja umoril zakonca Štefana in Frančiško Poharc ter njuni podnajemnici Heleno in Viktorijo Krošlin. Kamenik je bil sprva obsojen na 20 let zapora za dva umora od štirih: spoznan je bil za krivega za smrt zakoncev Poharc. Višje sodišče je sodbo spremenilo in ga obsodilo na sicer isto kazen, a za umor vseh štirih ljudi.


Toda sodba je bila razveljavljena na vrhovnem sodišču. Nato je bil oproščen očitkov iz obtožnice, a je ta sodba padla na višjem sodišču. V tretje so mu začeli soditi leta 2008, a so morali sojenje prekiniti, ker so Kamenika aretirali na Hrvaškem zaradi preprodaje heroina.Na četrtem začetku sojenja junija 2015 krivde ni priznal. Kdaj se bo sojenje nadaljevalo, še ni znano. Kristjan Kamenik je namreč zaradi preprodaje kokaina v zaporu v Italiji.