Quantcast
Radio1_v_zivo


Začelo se je ogrevanje
| 27. 9. 2018 9:53
V Celju se je danes začela nova ogrevalna sezona
Ključne besede:     Radiatorji    Energetika Celje    ogrevanje    upravnik
 radiator
Radiatorji so od danes naprej spet topli.

Zaradi nizkih temperatur je Energetika Celje danes začela z ogrevanjem. Kdaj se bo začelo ogrevanje posameznih večstanovanjskih objektov, je odvisno od dogovora etažnih lastnikov, ki morajo odločitev sporočiti  svojemu upravniku. Ta pa nato obvesti pooblaščene vzdrževalce toplotnih postaj. Tudi poslovni odjemalci si lahko sami nastavijo urnik in temperaturno raven ogrevanja. Ob tem v Energetiki Celje opozarjajo, da lahko etažni lastniki preko vzdrževalca toplotne postaje v času ogrevalne sezone tudi ob toplejšem vremenu uravnavajo ali zmanjšajo moč ogrevanja preko krmilnika oziroma regulatorja v svoji toplotni postaji.


Preko sistema daljinskega ogrevanja Energetika Celje ogreva 17.000 Celjanov, predvsem na območju Hudinje, Nove vasi, Lave, Otoka in Golovca. V sistem je poleg večstanovanjskih objektov vključenih tudi 13 šol in vrtcev, bazen in 144 lokalov. Glavni viri toplote so odpadki iz Toplarne Celje, zemeljski plin in biomasa iz furnirnice.


Lanska ogrevalna sezona se je začela 20. septembra lani, zaključila pa 27. aprila letos. Uradno se ogrevalna sezona začne, ko temperature tri dni zapored ob 22. uri padejo pod 12 stopinj Celzija.