Quantcast
Radio1_v_zivo


Obnova ptujske tržnice
| 27. 9. 2018 8:56
Bo ostalo namesto obnovljene tržnice le gradbišče..
Ključne besede:     Ptuj    obnova    tržnica
 Občina je z izvajalcem, ljubljanskim podjetjem KPL, avgusta podpisala pogodbo v višini 4,8 milijona evrov.
Občina je z izvajalcem, ljubljanskim podjetjem KPL, avgusta podpisala pogodbo v višini 4,8 milijona evrov.

Ptujski župan Miran Senčar pred zadnjo napovedano sejo tega mandata mestne svetnike kar v sporočilu za javnost svari pred usodnostjo morebitne zavrnitve rebalansa proračuna in z rebalansom povezane spremembe investicijskega programa za projekt ureditve mestne tržnice. Senčar: "Potrditev novelacije investicijskega programa ter sprejem občinskega rebalansa sta nujna formalna koraka, da Mestna občina Ptuj uspešno pridobi 4.262.148,30 evra sofinancerskih sredstev za ureditev tega dela starega mestnega jedra. Izguba sofinancerskega deleža bi povzročila velike finančne težave, projekta pa ne bi bilo mogoče dokončati."

Dela na tržnici sicer že potekajo. Občina je z izvajalcem, ljubljanskim podjetjem KPL, avgusta podpisala pogodbo v višini 4,8 milijona evrov. Vrednost celotnega projekta pa se je do sedaj povzpela že na 5,3 milijona evrov. "Odstopanja se pojavijo v izvedbenih delih, kjer je razlika 510.527,26 evra, od tega 167.383,52 evra za arheološka izkopavanja. Nekoliko se je povišal tudi strošek za pripravo projektne dokumentacije in strokovnega nadzora," so na občini zapisali v pojasnilu predloga novelacije investicijskega programa.

Vodja največje opozicijske liste v mestnem svetu Štefan Čelanje prepričan, da je to, da bodo evropska sredstva izgubljena, privlečeno za lase: "Čas je od 1. januarja 2014 do konca leta 2023, pri čemer je zadnji rok za začetek del junij 2022. Trditve, ki smo jim priča, kažejo le na nepoznavanje predpisov. Morda pa gre pri vsem bolj za bojazen, da bo kdo zaradi projekta vložil kazensko ovadbo ali zahtevek za revizijo postopkov." Ob tem dodaja, da je novi investicijski program napisan tako, da podražitev projekta ne gre le na račun arheologije, dokumentacije in nadzora, temveč se za dobrih 340 tisoč evrov podražijo tudi izvedbena dela izvajalca. "Sprejemanje sklepov za že izvršena dejstva je kaznivo," ob tem pravi Čelan.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - predsedniške volitve | Volilna pravila - lokalne volitve | Seznam predvajanih del