Quantcast
Radio1_v_zivo


Teden v znamenju športa
| 24. 9. 2018 10:00
Evropski teden športa v Mariboru z vrsto brezplačnih dogodkov
Ključne besede:     Teden športa    Maribor    šport    aktivnosti
 maribor
Na ulicah in trgih v središču Maribora so postavili 14 aktivacijskih točk v obliki športnih poligonov.

V Mariboru, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, ta teden poteka Evropski teden športa. Pri tem je združilo moči več kot 40 različnih organizatorjev, ki so pripravili več kot 50 brezplačnih prireditev za spodbujanje športnega udejstvovanja.

 


Evropski teden športa je tudi osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor - Evropsko mesto športa 2018, s katerim si je mesto zadalo za cilj povečati število obiskovalcev športnih prireditev, obiskanost športnih prireditev v mestu, število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture.Osrednji prireditveni prostor je na Trgu Leona Štuklja, kjer vsak dan vzporedno poteka več različnih prireditev. Med njimi so predstavitev nogometne šole NK Maribor na napihljivem igrišču, Evropski dan fitnesa s koncertom in ulična košarka 3 na 3 za pokal Maribora. Ostale prireditve se bodo odvijale v Mestnem parku, na reki Dravi, na Mariborskem Pohorju ter v prostorih športnih društev in zvez. V Dvorani Lukna bo jesenski ženski rokometni turnir v organizaciji Ženskega rokometnega kluba Branik, Atletsko društvo Štajerska Maribor pa prireja 44. Pohorski gozdni tek.


Zaključek Evropskega tedna športa bo v soboto na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal 3. Festival športa. Na tem dogodku bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na območju Maribora in širše.